Achteraf bekeken: RC Gent - VW Hamme

Bitter verlies in Oostakker

De vrij talrijk meegereisde Hamse supporters zagen een enthousiast VW dat zowat driekwart van de wedstrijd baas was over RC Gent. Toch liep het in extremis nog mis …

Al in de eerste helft had blauw-zwart kunnen voorstaan, maar thuisdoelman Frans pareerde een knap schot van Audin. Iets voor het uur was het dan toch zover, toen een sterk spelende Triest voor een meer dan terechte voorsprong zorgde. Er kwam nog een kans op de 0-2, maar VW kreeg het steeds moeilijker om uit te breken en plooide (te veel) terug. Zo’n tien minuten voor tijd stonden de bordjes weer gelijk, na een terechte strafschop die werd omgezet door Elewaut. En zelfs een (verdiend) punt was Vigor niet gegund, want kort voor tijd werd het 2-1 via Zapata.

We vallen in herhaling, maar opnieuw kregen de jongens van DVH geen loon naar werken. Over de twee wedstrijden gezien had VW tegen een hooggeklasseerde rivaal als RC Gent 3, 4 of misschien zelfs de 6 punten verdiend maar het zijn er 0. Door de uitzege van Menen en het gelijkspel tussen Temse en Merelbeke zijn de veilige plaatsen ook alweer ietsje verder weg. Het geleverde spel was een groot deel van de wedstrijd in Oostakker echter opnieuw van een meer dan degelijk niveau, hetgeen moet doorgetrokken worden in de laatste wedstrijd van dit moeilijke voetbaljaar, komende zondag tegen SK Ronse.

Forza!