Achteraf bekeken: VW Hamme - KSV Oudenaarde

Spektakelstuk moet vertrouwen geven voor wat komt

Erg veel is de verknochte Vigorist dit seizoen nog niet verwend aan de vertrouwde Sportpleinstraat, maar de voorbije zondag was het toch van dat: hoogstaand voetbal tussen twee aanvallende ploegen, gekruid met zes doelpunten en een heleboel kansen.

De wedstrijd begon wervelend, met meteen enkele goede mogelijkheden voor Oudenaarde – gelukkig brachten een secure doelman Van Den Wildenberg en het doelkader redding. Het was VW dat nog vóór de 10e minuut op voorsprong kwam, na een terechte strafschop die door Triest werd binnengetrapt. Even later volgde een van de cruciale fasen van de match: Triest en Smet konden alleen op De Vroe afgaan maar Smet trof de binnenkant van de paal. Blauw-zwart bleef drukken maar de 2-0 kwam er niet. Integendeel: iets na het halfuur werd het 1-1 door de bezoekende kapitein Martens. Diezelfde Martens maakte er meteen na rusten 1-2 van, onder impuls van een sterke Mingiedi kon Smet even later gelijkmaken. Nog was het niet gedaan: Van Ruyskensvelde lukte de 2-3, opnieuw herstelde Triest dan het evenwicht vanaf de stip. Beide ploegen bleven kansen creëren, maar uiteindelijk bleef het bij 3-3.

Jammer dat dergelijk spektakel slechts met een punt wordt beloond, maar de jongens van Kim Verstraeten hebben getoond helemaal klaar te zijn voor de levensbelangrijke weken die eraan komen. Menen, Sint-Niklaas en Temse verloren en komen dus weer iets dichterbij – 3 ploegen staan nu op één zege afstand in het klassement. Met het getoonde spel tegen een hoogvlieger als KSVO en de beslist weer aanwezige Vigor-spirit is alles voorhanden om als vanouds te vlammen. Te beginnen bij een andere ploeg die helemaal herboren lijkt: KVK Westhoek. Forza!