za 04-04-20 | 20:00 |  VW Hamme vs KFC Mandel United

Achteraf bekeken: KSKV Zwevezele - VW Hamme

En zo gaat dat dan …

Als je in de staart van het klassement vertoeft, krijg je zo’n wedstrijden als die in Zwevezele: één of zelfs drie punten hadden gekund, maar een goal in de laatste tellen besliste er anders over.

Onze jongens speelden na een moeilijke start goed mee tegen de ambitieuze West-Vlamingen, die wel meer balbezit hadden maar er weinig doelrijpe kansen uit puurden. Na de rust scoorde Ponnet de 0-1 op een verre vrije trap waarop de thuisdoelman Depaepe zich verkeek, maar de vreugde duurde nauwelijks een drietal minuten: bij een hoekschop viel de 1-1 na een ongelukkige owngoal. VW ging counterend op zoek naar meer, maar net wanneer iedereen vrede leek te nemen met het gelijkspel scoorde de man met rugnummer 97 Yagan de ultieme 2-1.

Opnieuw geen loon naar werken dus, en zo krijgen we de vrij unieke – en pijnlijke – situatie dat zowel Waasland-Beveren, Lokeren, Hamme als Bornem op de laatste plaats in hun reeks staan, terwijl ook andere ploegen in de streek als Sint-Niklaas en Melsele in acuut gevaar verkeren. De discussies over mogelijke fusies en andere mirakeloplossingen laaien dan weer op, maar het enige wat voor de voetballer telt is de komende wedstrijd. Die brengt ons aanstaande zondag naar Ieper, waar het plaatselijke KVK Westhoek na een knappe 12 op 12 de degradatiedans lijkt te ontspringen. Forza!