za 04-04-20 | 20:00 |  VW Hamme vs KFC Mandel United

Achteraf bekeken: VK Westhoek - VW Hamme

Radeloos

Ook het recept van de wedstrijd bij VK Westhoek kende de voor de VW-supporter inmiddels vertrouwde ingrediënten: eigen kansen missen, te makkelijk doelpunten binnen krijgen en noch het vertrouwen, noch het geluk hebben om finaal met gerechtvaardigde punten terug te keren.

Het wedstrijdverloop leek wel erg goed op dat van een weekje eerder in Zwevezele: blauw-zwart kwam verdiend 0-1 voor via Djef Smet, na een knappe voorzet van Ponnet. De gelijkmaker kwam er veel te snel na opnieuw een owngoal en nog voor de rust werd het 2-1 via de bedrijvige Robaeys. Na de pauze probeerde VW het wel nog tegen een afwachtende thuisploeg, maar aan de stand kwam geen verandering meer. 15 op 15 voor de geenszins beter spelende Ieperlingen, terwijl VW blijft steken op een schamele 5 op 18 na Nieuwjaar.

Als je geen voorsprong kunt vasthouden, nooit eens op een diefje of met een gelukje kunt winnen, dan wordt het moeilijk. Naar de clichés over hetgeen mathematisch nog allemaal kan willen we niet grijpen, we hopen enkel op een overtuigende reactie van de groep tegen KFC Merelbeke. Forza!