za 24-10-20 | 19:30 |  SV Oostkamp vs VW Hamme

Achteraf bekeken: KHO Wolvertem M. - VW Hamme

Eerste horde met succes genomen

Blauw-zwart heeft zijn eerste competitieduel overtuigend met 0-3 gewonnen bij fusieploeg KHO Wolvertem Merchtem. Dat gebeurde na een slordige eerste en betere tweede helft, zodat we van een geslaagd seizoensbegin kunnen spreken.

De Hamse supporters hadden op deze zonnige namiddag duidelijk hun weg naar het Merchtemse kunstgras gevonden, ze waren weer in overtal! Van de eerste minuten konden ze wellicht niet echt warm worden, want veel gebeurde er niet in het openingsluik. Doelman Mauro bewees daarna dat hij ook dit seizoen een solide sluitstuk zal vormen en het was sluipschutter Jim Van Osselaer die de 0-1 stand op het bord bracht.

Na de pauze probeerden de Brabanders wel iets te doen aan de achterstand, maar het was VW dat zich scherper en wilskrachtiger toonde. Via De Witte en opnieuw Van Osselaer werd het 0-3, geruststellend en zeker ook verdiend! Eindelijk eens een goede start voor VW, dat was ook alweer een tijdje geleden…

Wat de overige resultaten van de openingsspeeldag betreft, valt het driedubbele 2-2 gelijkspel op – het is een reeks waar de verschillen vaak klein zijn en details de doorslag geven. Torhout ging dan weer met sprekende en niet eens overdreven 1-4 cijfers winnen bij een piepjong Sint-Niklaas. Komende woensdag zijn er nog drie wedstrijden: onder meer onze eerstvolgende tegenstander Avanti Stekene moet dan aan de bak tegen Jong Lede, dat knap Patro Eisden uitschakelde voor de beker met 2-1. Opmerkelijke gebeurtenis in een ander bekerduel: de wedstrijd tussen reeksgenoot Bambrugge en Saint-Ghislain werd in de strafschoppenreeks stilgelegd wegens een racistische opmerking van een plaatselijke 'supporter'. Afwachten hoe dat afloopt, voorlopig is Jong Lede de enige reeksgenoot die verder bekert in de vijfde ronde treffen ze SC Lokeren-Temse.

Hopelijk blijven alle ploegen in de komende weken trouwens ook gespaard van coronaleed, her en der worden al amateurwedstrijden afgelast wegens een te hoog aantal besmettingen. We blijven het dus herhalen: volg de maatregelen goed op zodat we kunnen blijven genieten van onze favoriete sport!

Indien VW komende zaterdag (om 19u30!) het goeds van in Merchtem bevestigt en de mindere punten aanpakt, kan het een eerste derby worden om nu al naar uit te kijken. Blijf intussen gezond, Forza!