Nabeschouwing KSV Oudenaarde - VW

Achteraf bekeken: “Eervol”

Het bekeravontuur van Vigor Wuitens is geëindigd na een overdreven 3-0 nederlaag bij KSV Oudenaarde. Cijfers die misschien laten uitschijnen dat blauw-zwart kansloos ten onder ging, maar dat klopt niet: voetballend was het de evenknie van de thuisploeg.

Vierde verplaatsing op rij al in het kader van de Croky Cup, ditmaal naar een schaars gevuld Thienpontstadion – aan dit bekerverhaal zal de club beslist geen grote winsten overhouden. Bij de thuisploeg, die een reeks hoger speelt, troffen we oude bekenden Mingiedi en Mestdagh aan. Amper een minuut gespeeld en het stond al 1-0, het slechtst denkbare scenario. Het siert VW dat het daarna gedreven op zoek is gegaan naar de gelijkmaker, maar het had moeite om aan uitgespeelde kansen te komen en moest tegelijk opletten voor de tegenaanvallen van de thuisploeg. Toen rond het uur de 2-0 viel, was het helemaal gedaan en kon vooral gedacht worden aan het eerste competitieduel. Oudenaarde trof ook nog tweemaal de lat dus de zege was zeker verdiend, van blauw-zwart moeten we vooral onthouden dat het voetballend minstens even sterk was en tot de laatste minuten is blijven geloven in een goede afloop. Zo loopt het een thuisduel tegen RWDM mis, dat trouwens niet komende zondag maar wel ergens eind september gespeeld zou worden omdat de Brusselse vereniging al aan de competitie bezig is.

De balans van de voorbije weken is echter zonder meer positief: de vierde ronde van de beker werd al een hele tijd niet meer gehaald en ook in de duels tegen ploegen uit de hogere reeksen werd VW nooit overklast. Komende donderdag worden de nieuwe spelers en sponsors voorgesteld, in het weekend krijgen onze jongens welverdiende rust en dan is het uitkijken naar de clash tegen Avanti Stekene van 4 september. Een van de weinige derby’s van dit seizoen en meteen een die kan tellen: de grensploeg ging shoppen bij onder meer Deinze, Wetteren en Zelzate, en wil absoluut beter doen dan vorig seizoen toen het net naast de eindronde greep. Een boeiend treffen dat geen enkele Vigorist wil missen, Forza!

(VWatcher)