Nabeschouwing Roeselare-Daisel - VW

Achteraf bekeken: “Het gaat goed”

We hebben een intens sportweekend achter de rug: niet alleen kroonde een branierijke kerel uit Schepdaal zich tot de keizer van de Vuelta, dichter bij huis ging onze eigen VW Hamme verdiend met 0-2 winnen bij het verraderlijke Roeselare-Daisel.

Precies één jaar na de nipte zege bij KM Torhout graaide blauw-zwart ook nu de drie punten uit West-Vlaanderen weg. De zege was niet sprankelend maar wel verdiend te noemen: een vroege treffer van Bavo, daarna een solide Hamse verdediging die stevig op haar poten stond en in de tweede helft de definitieve beslissing via Jim. Zo is de lichte teleurstelling van de twee oververdiende punten die een week ervoor verloren gingen helemaal weggewist. Er is trouwens ook een voetbalwet die zegt dat aan het eind van het seizoen alles in balans komt: wat we te weinig hebben gekregen tegen Avanti, krijgen we vroeg of laat wel te veel terug in een ander duel.

En zo is de competitiestart ronduit geslaagd te noemen: veel wil het nog niet zeggen na amper twee speeldagen, maar blauw-zwart staat toch maar mooi op een derde plek met nul tegendoelpunten. Nog maar twee ploegen hebben het maximum van de punten – niet toevallig is Overijse daar één van – en enkel nieuwkomer Elene-Grotenberge kon nog geen punten rapen. Het toont andermaal hoe evenwichtig deze reeks is, zwakke broertjes lijken er dit seizoen niet te zijn en zoals altijd zal er voor elk resultaat gevochten moeten worden.

Over vechtlust gesproken: een speciale vermelding verdient onze krijger ‘pur sang’ Sander, die in Roeselare zijn 100e wedstrijd voor onze dierbare vereniging heeft gespeeld. Door hard werken en een gezonde dosis talent is hij uitgegroeid tot een onmisbare pion op en naast het veld, zo’n speler waarvoor de Hamse supporter met trots elke zondag opnieuw zijn blauw-zwarte shirt aantrekt en naar pakweg Dison of Rumbeke rijdt om zijn ploeg aan te moedigen. Proficiat Sander, we hopen je nog vele jaren bij ons te mogen hebben!

Komende zondag volgt dan het duel tegen Wielsbeke, dat eerder verrassend in eigen huis onderuit ging tegen Drongen. Onderschatting mag er echter in geen geval zijn: de geel-witten werden met sprekend gemak kampioen in eerste provinciale en gingen op de openingsspeeldag met maar liefst 2-5 winnen bij Wervik! Het staat bekend als een vinnige counterploeg met voorin de gevaarlijke spits Dejaegere (vorig seizoen nog topschutter van de reeks met 18 treffers). Voor blauw-zwart is het een uitgelezen kans om zijn plek in de top 3 te consolideren en al het goeds van de voorbije weken te bevestigen. Dat ze daarbij rekenen op de steun van de supporters, staat buiten kijf. Forza Vigor!

Aftrap Roeselare-VW

(Bron afbeelding: SK Roeselare-Daisel)

(VWatcher)