Wedstrijdverslag Turnhout - VW Hamme

Er zat muziek in...

VW HammeKFCTurnhoutOns nieuw VW-team heeft in het Turnhouts stadspark een gave, hoop- en vertrouwen wekkende prestatie neergezet. Uit met 0-3 gaan winnen is niet niks en het had zelfs nog meer kunnen zijn, maar wie gaat er malen om een niet omgezette strafschop als onze eigen doelman er zelf ook een wist te stoppen en daardoor de aansluitingstreffer verhinderde? Als men het ons vraagt, 0-3 blinkt feller dan een 1-4. Na de onverdiende 0-1 thuisnederlaag op de openingsdag is het een knap resultaat.

Maar het is nu wel geraden om niet te gaan zweven, de voetjes op de grond te houden dus want de eerstvolgende wedstrijd zal altijd belangrijker blijven dan de voorgaande. Wat natuurlijk niet belet om met een goed gevoel nog even terug te blikken op het verloop van de met (weer)klank gewonnen eerste uitwedstrijd

In een vrij evenwichtige eerste speelhelft waren de doelkansen niet zo talrijk maar de eerste en de beste waren wel voor onze Vigor Wuitens. Waren die benut geworden de wedstrijd zou wellicht een minder spectaculair verloop gekend hebben. Een beter Hamme voerde nu duidelijk de boventoon met als resultaat iets over het uur twee doelpunten in evenveel dolle minuten. De Jules Vits van de bekerwedstrijden zette de 0-1 op het bord en dat inspireerde Preben De Man tot een heerlijke overhoekse streep – een wereldgoal, zoals dat heet – waarmee amper een paar minuten later de voorsprong verdubbelde. En daarbij is het niet gebleven want in beide ploegen dreven de doelmannen de spektakelwaarde van de match verder op door om beurten een strafschop te stoppen. Horsten verhinderde voor de thuisploeg het nekschot van een vroege 0-3, maar onze Griffin De Vroe was niet minder verdienstelijk door Junior Ebobo het scoren van de aansluitingstreffer te beletten.

Voor de kers op de taart zorgde in de slotminuten Preben… de man van de match met zijn tweede doelpunt van de dag. De coach beloonde hem met een applausvervanging die Jorrit D’Haeseleer nog enkele speelminuten opleverde. Eerder was David Rafai ingevallen voor Jules Vits (72’) en iets later werd Joran Triest vervangen door Nathan Mingiedi (78’).

Volledigheidshalve omdat er geen wedstrijdverslag is geweest hierna de samenstelling van de VW-ploeg met aan de aftrap twee spelers  - Diego Seron en Robbie Ringoet - die een week eerder bankzitter waren. Er kan best een bevestiging in worden gezien van wat al eerder te verstaan is gegeven: in een kern van 23 op meerdere plaatsen haast evenwaardige spelers zullen er niet zoveel ‘vaste titularissen’ zijn.

Met drie punten en een positief doelpuntensaldo (3/1) heeft de FC Vigor Wuitens Hamme haar competitiestart niet gemist. In de rangschikking een na twee wedstrijden verworven fraaie zesde plaats behouden wordt nu de inzet van een thuiswedstrijd toevallig tegen dichtste achtervolger Berchem die op de eerste speeldag met 3-1 verloor bij Bocholt maar op de tweede knap met 0-2 ging winnen bij een Cappellen dat onze Vigor Wuitens een week eerder met een onverdiende overwinning een punt had onthouden waarop zij zeker aanspraak mochten maken.

(VWatcher)