za 23-11-19 | 19:30 |  KFC Mandel United vs VW Hamme

Zoete punten voor strijdvaardige Wuitens

VW HammeGeel ASVWedstrijdverslag VW Hamme - A.S.V. Geel

Met Mitch Dekuyper, voor het eerst aan de aftrap sinds zijn kwetsuur in de bekerwedstrijd op RWDM, en Stijn De Wilde speelden onze Wuitens met twee spitsen. Ook Erdinc Kurtulus, in de plaats van de geschorste Vercruysse, stond voor het eerst van bij de start op het veld.

De thuisploeg drukte meteen. Een oprukken van Luissint op rechts kon door De Wilde net niet worden beroerd en een schot van Dekuyper werd door Lenaerts gestopt. Maar na een slecht weggewerkte hoekschop van Van Remoortere kon Vandamme wel scoren. Geel reageerde meteen. Een trap van Haagen werd door Ivens van de lijn gehaald en een voorzet van Zaidi, ingekopt door Robin, werd door doelman De Vroe via de lat terug in het veld gebokst. Het spel ging op en en neer. Een actie van Van Remoortere aan de overkant kon door Vandamme niet goed worden gecontroleerd. Maar toen Gilles even later zelf de kans zag om af te drukken stond de 2-0 ruststand wel op het bord.

Meteen na de koffie kwam er druk van Geel met kansen voor Christiaens en Maggio. Ook Zaid (naast en op de vuisten van De Vroe) kregen kansen. Een balverlies van aanvoerder Speltdooren werd door Karadayi niet benut. Toen diezelfde Karadayi even later uit een bos van spelers toch raak trof werd het weer spannend. Maar de thuisploeg hield het hoofd koel en na een prachtige pass van Speltdooren kon Yoshi Mariën de verlossende 3-1 scoren.

Zoete punten voor een hardwerkende thuisploeg die nu met een iets geruster hart naar leider Lommel mag.

Scheidsrechter: Mesanovic.

VW HAMME: De Vroe, Dujardin, Ivens, Luissint (46’ Yoshi Mariën),  Speltdooren, Kurtulus, D’Haeseleer (62’ Leyder), Van Remoortere (86’ Audin), Dekuyper, De Wilde, Vandamme.

ASV GEEL: Lenaerts, Christiaens, Haagen, Nelissen, Van den Ackerveken (46’ Maggio), Zaidi, Karadayi, Kerckhofs, Hulsmans, Vanaken, Robin (62’ Ferreira).

Doelpunten: 6’ Vandamme 1-0, 38’ Van Remoortere 2-0, 76’ Karadayi 2-1, 82’ Yoshi Mariën 3-1

Gele kaarten:  Duajrdin, Vanaken,  Leyder, Haagen.. (VW-Dwarskijker)