za 23-11-19 | 19:30 |  KFC Mandel United vs VW Hamme

Eerste nederlaag van het seizoen voor VW

Dessel Sport KFCVW HammeDessel Sport maakte het vorig seizoen de trotse kampioen Beerschot-Wilrijk knap lastig en wil ook dit jaar een hoofdrol spelen in de reeks. Bij VW geen Dujardin wegens schorsing, de twee laatste aanwinsten Luissint en Leyder starten beiden op de bank.

De thuisploeg begint furieus aan de wedstrijd, met enkele goede kansen die een alweer zeer attente doelman De Vroe kan redden. Na 9 minuten is het dan toch raak via Janssens: 1-0. Enkele minuten erna wordt een tweede thuisdoelpunt afgekeurd. Wat later scoort Remen de 2-0 na een hoekschop. Nog is het niet gedaan: in de 38e minuut trapt opnieuw Janssens een strafschop binnen na een duwfout van Ivens. Een eerste helft om snel te vergeten dus voor blauw-zwart.

In de tweede helft komen Vits en Luissint in de ploeg voor Yoshi Mariën en Claeys. De thuisploeg doet het iets rustiger aan en VW komt ook beter voor de dag. In de 68e minuut redt de thuisdoelman een kopbal van De Keersmaeker, wat later trapt Ivens op de paal. Een kopbal van diezelfde Ivens wordt nog op de lijn gered door Smet, de eerredder had echt wel gekund maar het mocht niet meer baten: eindstand 3-0.

Dat onze jonge ploeg leergeld zou betalen tegen dergelijke stevige, ervaren tegenstanders was op voorhand geweten. Ze kan zich wel optrekken aan een degelijke 2e helft, bovendien vertoeft ze nog steeds zeer knap in de top 5. Volgende week volgt opnieuw een lastige opdracht, dan komt SK Deinze op bezoek. Forza Vigor!