header bar 2

KnokkeVW Hamme (Voorbeschouwing)

Na drie speeldagen totaliseren onze Vigor Wuitens vijf punten uit een gewonnen wedstrijd en twee gelijke spelen. Thuis kon tweemaal ‘de nul’ worden gehouden, uit werd een 2-0 achterstand ongedaan gemaakt. Lang niet kwaad dus voor een seizoenaanvang, ook wanneer die in de ogen van sommigen als eerder gemakkelijk werd afgedaan. Maar wie het uitslagenbord in zijn geheel in het oog heeft gehouden weet wel beter. Het geeft inderdaad te denken dat nieuwkomer Châtelet Farciennes, die op de openingsdag van de competitie na een genietbare wedstrijd in Hamme met 1-0 verloor, op de jongste speeldag bij het ambitieuze Deinze mooi 2-2 ging gelijkspelen. Andere in het oog springende uitslagen zijn de 3-0 overwinning van de Oosterzonen tegen het door zijn aanhang al ongenaakbaar gewaande Geel. En wie had Oudenaarde zo eenzaam onderaan de rangschikking verwacht?

Dat de VW Hamme het op de jongste speeldag moeilijk ging hebben tegen een tot dan puntenloos Exc. Virton mag alleen degenen verbazen die de voorbeschouwing bij die wedstrijd aan zich hebben laten voorbijgaan. Als de verdienste van het gelijkspel tegen die betere ploeg nu mag opgeëist worden door de thuisverdediging, illustreert dat eerder de sterkte van de bezoekers dan een falen van de blauw-zwarte aanval. Al blijven de cohesie tussen de lijnen en de passing toch wel werkpunten.

Uit bij Knokke mag van Vigor alleszins meer verwacht worden dan tegen Virton is getoond. Naar het treffen met de promovendus mag zelfs worden uitgezien als naar een veelbelovende partij voetbal tussen opponenten die, zoals uit de parameters in de rangschikking naar voren komt, elkaar waard zijn: evenveel punten, beiden nog ongeslagen en een identiek doelpuntensaldo. Knokke speelde op de jongste speeldag uit bij Seraing en had het daar even moeilijk als de VWH thuis tegen Virton. De week voordien kon bij Oudenaarde de volle puntenbuit in de wacht worden gesleept, nadat op de openingsdag thuis tegen Patro Eisden Maasmechelen 1-1 was gelijkgespeeld.

Maar er is nog zoveel meer om van een boeiende confrontatie te gewagen. Om te beginnen is er de website van de thuisploeg waar de trainer zelf pleegt in te staan voor voor-en nabeschouwingen. En laat duidelijk zijn dat daar meer uit af te leiden is dan uit vrijblijvende interviewtjes. Komt daarbij dat Yves Van Borm vóór hij twintig jaar geleden trainer werd van Eendracht Zele en vervolgens aan de slag was bij een tiental andere clubs alvorens in het seizoen 2011 –’12 bij de SV Bornem zo goed te presteren dat hij daar in volle competitie werd weggekocht door SK Deinze… Doodjammer dan ook dat Arne Ivens er wegens een derde gele kaart uitgerekend nu niet bij mag zijn. Aan zijn gewezen oefenmeester die er nooit een geheim heeft van gemaakt dat hij ervan droomde ooit eens de Vigor Wuitens onder zijn hoede te nemen, had hij zich zeker willen tonen.

Met nu voor VW Hamme Jamaïque Vandamme als trainer-speler al dan niet tussen de lijnen treft die daar met Niels Mestdagh (gedurende twee seizoenen zeer geliefd bij de VW-supporters!), Ruben Van Raefelghem en Tjendo De Cuyper zowaar jongens die bij Coxyde medespelers waren. Maar ook de meeste andere die op de jongste speeldag in Seraing van de partij waren zullen voor hem geen onbekenden zijn. Het is dus overbodig hem op de kwaliteiten van sommigen onder hen attent te maken . Voor de supporters van onze familieclub die van de nazomer gebruik kunnen maken om vrouw en kinderen mee op uitstap naar zee te nemen, hierna alvast de namen van de dertien die uit Seraing een punt meebrachten: doelman Bram Paepe (31), de verdedigers Jarric Buysse (26), ex-Deinze, Niels Mestdagh (24), ex-Coxyde, Simon Savaete (25), ex-Torhout, Ruben Van Raefelghem (24), ex-Coxyde, Kierian Serpieters(23); de middenvelders Alessio Staelens (23), ex-Deinze en Cercle Brugge, Tjendo De Cuyper (25) ex- Torhout en Coxyde,  Niels Pierre (22), ex Gullegem; de aanvallers Aaron D’Hondt (21), ex-Waasland Beveren en Izegem, Terry Berkoe (19) uitgeleend door Club Brugge?. Invallers waren de verdediger Cor Gillis (28), ex- E. Aalst, Heist, Dender, MVV en Tubeke, die de tweede helft speelde ter vervanging van Berkoe, en de aanvaller Jesse Kama Mputu (22), ex- SV Roeselare en Union St. Gilloise ter vervanging van middenvelder Tjendo De Cuyper toen er nog ruim een kwartier te spelen viel.

Vorig seizoen aan de kust op de kunstgrasmat van Coxyde, thans opnieuw op een gelijkaardig substraat in Knokke dat in de kaart heet te spelen van technisch begaafde voetballers. Op hoop van zege die aanvallend zal nagestreefd worden door beide ploegen. Wat in het zonnetje bij het zeetje voor een aangename partij voetbal kan zorgen. Een acht op twaalf zou zeer mooi zijn, een zes op twaalf voldoende. Verlies is geen optie. (VWatcher)  

3de Speeldag

Zaterdag 16 september 2018
-
-
-
-
Zondag 16 september 2018 
-
-
VW Hamme - Berschem Sport
-
 - -
Bekijk hier de volledige Kalender!  

Reeksindeling Seizoen 2018-2019

1 Berchem Sport    
2 R. Cappellen FC    
3 KFC Turnhout    
4 VW Hamme    
5 KFC. Duffel    
6 SC. City Pirates Antw.    
7 K. Bocholter    
8 Hoogstaten VV.    
9 KVV. Vosselaar    
10 Sp. Hasselt    
11 Maasmechelen    
12 KSV. Temse    
13 FC. Heur-Tongeren    
14 Spouwen - Mopertingen
15 RC Hades Hasselt    
16 SP. Sint-Niklaas    

Wie is online

We hebben 89 gasten en geen leden online