Sponsor in de kijker: HUBO

Familie Waterschoot runt al veertig jaar doe-het-zelfzaak

HAMME/BEVEREN - De familie Waterschoot viert nu zaterdag, 13 oktober, feest aan de Biezestraat in Hamme: hun doe-het-zelfzaak Hubo bestaat veertig jaar.
Tom (47) en Dieter Waterschoot (40) runnen de zaak samen met vader Chris (75) en moeder Jeanine (79), die in 1978 kleinschalig van start gingen met een winkel van 350 m2 in de nabijgelegen Drapstraat.

 

“Ik werkte als vertegenwoordiger voor een grote koffiebranderij, die toen de markt helemaal veroverde”, zo blikt stichter Chris Waterschoot terug. “Ik wilde een nieuwe uitdaging aangaan om mijn ervaring in te zetten voor het runnen van een eigen zaak. Vanuit Nederland waaide de trend over van de doe-het-zelfzaken. Hubo leek me een geschikte partner, maar dan moesten we wel op zoek gaan naar kapitaal en een geschikt pand. Dat vonden we in de Drapstraat en ons initiatief was meteen een schot in de roos.”

“We moesten snel meegroeien met de enorme vraag. Vijf jaar later verhuisden we naar de Biezestraat, waar we over 1.000 m2 konden beschikken. Inmiddels is de winkel uitgebreid tot 3.000 m2 en zijn onze zonen Tom en Dieter medezaakvoerders.”

Beide opvolgers zijn een garantie voor de nabije toekomst. “We vormen als echte Hammenaren een familiebedrijf, met een geschikte vestiging nabij de N41”, stellen de broers. “We staan voor een sterk Belgisch bedrijf met een groot en kwalitatief hoogstaand aanbod. Jan Tassent is al 39 jaar onze trouwe gerant en ook heel wat van onze andere medewerkers hebben al jaren op de teller staan.”

Tweede vinger in de pap

Toms zonen Max (14) en Daan (12) kunnen in een verdere toekomst voor de opvolging zorgen. Met een tweede vestiging aan de Gentseweg in Beveren, geopend in 2008, heeft de familie Waterschoot ook een tweede vinger in de pap op de Wase doe-het-zelfmarkt. BRON Jan Vandevelde Nieuwsblad.be  12/10/2018