Achteraf bekeken: VW Hamme - SV Oostkamp

 

Het moet gewoon beter

Niet onze geliefde Vigor Wuitens sluit het weekend af in de top van het klassement, wel de bezoekers uit het Brugse na een ijskoude 2-4. Waar is de tijd dat zelfs geduchte tegenstanders met een hemelse schrik naar de Sportpleinstraat kwamen afgezakt?

Het begon nochtans goed voor blauw-zwart: na mooi voorbereidend werk van Djeff Smet kon revelatie Mbow na amper 6 minuten al scoren. Helaas stonden de bordjes na een goed kwartier alweer in evenwicht en kort voor de rust werd het zelfs 1-2. In de tweede helft moest VW dus weer achter de feiten aan hollen, hetgeen er niet op verbeterde toen Oostkamp een nieuw foutje in de thuisdefensie afstrafte en de 1-3 maakte. Even was er hoop toen Bavo De Witte een eindelijk nog eens geslaagde aanval afrondde, maar minuten voor het laatste fluitsignaal werd het dus nog 2-4 – een identiek resultaat als waarmee de bezoekers goed twee weken geleden gingen winnen bij Tempo Overijse.

De conclusie is even kort als duidelijk: het moet op alle vlakken beter. De aanvoer naar de spitsen, duelkracht op het middenveld, concentratie en scherpte achterin... De komende twee duels tegen rivalen die achter VW staan in het klassement zullen alvast duidelijkheid scheppen. Er kan veel, maar er moeten stappen vooruit gezet worden. Forza!

 

(VWatcher)

 

Achteraf bekeken: KM Torhout - VW Hamme

 

Verlossend

Na een geslaagd en puik georganiseerd benefietmaal zetten onze blauw-zwarte krijgers de kers op de taart met een knappe 1-2 overwinning bij KM Torhout. Zo is de zure nederlaag van goed een week geleden helemaal uitgewist.

Een vroeg doelpunt na een afgeweken schot van Beau Ponnet zette Vigor al goed op weg. De gemotiveerde thuisploeg, die zich niet wou neerleggen bij een 0 op 6, ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook even voor het uur. Onze jongens kregen het moeilijk maar kapitein Jim Van Osselaer lukte een kwartier voor tijd toch de winnende treffer. Op het juiste moment weten te prikken, dat is beslist ook een deugd in het hedendaagse voetbal!

Drie punten van goudwaarde voor Vigor, die na het laatste fluitsignaal ook uitbundig werden gevierd. Toonde Stekene zich op de vorige speeldag nog bijzonder efficiënt, dan was het zaterdag de beurt aan de jongens van Verstraeten. Een opsteker die de komende weken bevestiging moet krijgen, in de eerste plaats nu zondag tegen SV Oostkamp. Wie zich aan een nazomerse gezondheidswandeling verwacht zal bedrogen uitkomen: de West-Vlaamse promovendus haalde in de seizoensstart een zeer knappe en meer dan verdiende 4 op 6 tegen hoogvliegers Overijse en Lochristi, en heeft er ook al een geslaagde voorbereiding tegen stevige ploegen als Aalst, Oostende en Zwevezele op zitten. In een reeks waarin alles zeer dicht bij elkaar ligt – enkel titelkandidaat Lebbeke en het verrassende Anzegem hebben nog het maximum van de punten – is maximale focus vereist om elke week opnieuw resultaten neer te zetten. Dat het kan, is afgelopen zaterdag op overtuigende wijze duidelijk gemaakt. Forza!

(VWatcher)

 

Achteraf bekeken: VW Hamme - Avanti Stekene

 

Een vermijdbare uitschuiver

Net als goed een jaar geleden zadelde ook nu het thuisduel tegen Avanti Stekene de Wuitens op met een kleine kater.

Het nettoresultaat van 0 punten mag dan wel hetzelfde zijn als toen, het spelbeeld was volledig anders. Ditmaal verdiende blauw-zwart meer, maar schoot het zichzelf in de voet met twee vroege doelpunten die al te makkelijk werden weggegeven. Tegen een uitgekookt Stekene dat erg moeilijk uit balans te brengen is, weet je dat het dan moeilijk wordt om de situatie recht te zetten in de nazomerse warmte. Het is lovenswaardig hoe de jongens van Kim Verstraeten daarna op zoek gingen naar de aansluitingstreffer, die er ook kwam via Bavo. Zelfs met een man minder na de uitsluiting van Sander was Hamme eigenlijk de betere ploeg, de bezoekers toonden zich echter scherper voor doel en zo werd het niet (minstens) 2-2 maar wel de definitieve 1-3.

Op zich geen ramp, maar komende zaterdag moet er wel een degelijke prestatie worden neergezet om niet meteen af te glijden. Dan trekken de Wuitens naar Torhout, dat toch enigszins verrassend met zware 5-1 cijfers verloor bij het verraderlijke Lochristi, met de lokale spits Thomas Zwart in een glansrol (drie doelpunten). Het wordt een duel tussen twee ploegen die toch vrij vlot de linkerkolom moeten ambiëren en zich dus geen 0 op 6 willen permitteren. Geconcentreerd vanaf de eerste minuut, scherper in de zestien en het moet lukken. Forza!

(VWatcher)

 

Voorbeschouwing VW Hamme - Avanti Stekene

Een nieuw begin

Eindelijk. Het heeft langer geduurd dan we mogelijk achtten, maar de Vigorist kan weer genieten van flitsende baltoetsen aan de Sportpleinstraat. Doorgaans hoopt elke ploeg op een ‘mooi’ seizoen en dat kan het voor VW zeker ook worden, maar in de eerste plaats kunnen we toch uitkijken naar een ‘normaal’ seizoen: zonder al te strenge maatregelen en zonder de onzekerheid of de eerstvolgende wedstrijd wel kan plaatsvinden.


Intussen is er alweer heel wat gebeurd, hebben we ook afscheid moeten nemen van enkele onvergetelijke bezielers van de club als Willy en André, maar Vigor is toch nog altijd Vigor. Geen enkele trainer in de reeks durft uitspraken te doen over mogelijke titelfavorieten, niemand weet goed hoe de spelers en staf het lange coronaleed en bijbehorende gebrek aan matchritme hebben verteerd. Daar komen ook nog de financiële beperkingen bij: de clubs hebben amper nieuwe spelers aangeworven en bestaande contracten zijn vaak teruggeschroefd. Veel zal zoals steeds afhangen van factoren als blessures, tactiek, vormpeil, motivatie, enthousiasme... En van de supporters: het in deze tijden veelgehoorde lemma ‘voetbal is niets zonder zijn fans’ geldt zeker ook voor onze mooie vereniging. Daarom veel hulde aan de Vigoriginals die er ongetwijfeld weer zullen staan, aan de Vigoristen die een nieuw abonnement hebben gekocht en aan de medewerkers die zich weer keihard uit de naad zullen werken – het zijn jullie die de club zo bijzonder maken!


Aangezien de reeks amper veranderd is, kunnen we wellicht wel een aantal van dezelfde namen hoog aanschrijven: Lebbeke, Lochristi en moeilijk in te schatten ploegen als Overijse, Lede en Sint-Niklaas. De enige ‘nieuwe’ naam in de lijst is Erpe-Mere United, ontstaan na de fusie van RC Bambrugge met FC Mere – vooral op het eigen hobbelige terrein een te duchten tegenstander. Wie de best aardige bekermatch op Warnant heeft gezien, weet dat op dit niveau de grasmat en omringende accommodatie ook een element is waarmee rekening moet worden gehouden.


Over de eerstvolgende tegenstander Avanti Stekene kunnen we kort zijn na de pandoering van goed een jaar geleden. Dankzij het dynamische voetbal van trainer Rieno Van Oost, de stabiliteit in de bestuurskamer en het clevere transferbeleid mogen we de Stekenaars opnieuw (minstens) in de subtop verwachten. Met spits Christophe Van Gysel, goed voor drie van de vier doelpunten in Hamme, verliezen ze wel een belangrijke pion en ook van Stijn De Wilde is er geen spoor meer. Bekendste nieuwkomer is wellicht de ervaren verdediger Yannick Aerts, die we vooral kennen van bij de Klaasjes.


Meteen een stevige seizoensopener dus, temeer daar volgende week een verplaatsing volgt naar nog een andere aantrekkelijke outsider, KM Torhout. Over de voorbereiding kunnen Kim Verstraeten en zijn equipe behoorlijk tevreden zijn, met een aantal overtuigende en ook enkele mindere prestaties. Talent is er zeker, goesting om te knallen absoluut, hopelijk komt het er ook meteen uit vanaf komende zondag om 15 uur. Supporters op post, Forza!

(VWatcher)

Kennismaking met… Ward Huygens

 

Nog altijd maar 24 en toch al een rijkgevulde voetbal-cv: de volgende nieuwkomer die we voorstellen is Ward Huygens!

 

Ward, welkom bij onze mooie club! Als voormalig speler van onder meer Bornem, Temse en Lokeren kende je VW natuurlijk al heel goed?

Zeker en vast dat ik VW Hamme goed ken. Ik heb er al een paar keer tegen gespeeld en het is ook een club met een bekende naam in het Waasland.

 

Waarom koos je ervoor om bij blauw-zwart te tekenen?

Ik had nood aan een nieuwe sportieve uitdaging en Hamme heeft mij die mogelijkheid gegeven. Ik wil mij graag verder ontwikkelen als speler en dat doe je door minuten te maken in een goeie omgeving. Hamme is een heel familiale club en dat voelde ik al na de eerste gesprekken, dus was mijn keuze snel gemaakt.


Op welke positie speel je het liefst?

Ik speel het liefst op linksachter. Hier heb ik zo goed als altijd gespeeld en deze positie voelt het meest vertrouwd aan.

Ward Huygens 1
In de jeugd speelde je voor Zulte-Waregem, Beveren en PSV Eindhoven. Hoe was dat?

Vooral van de passage in PSV heb ik veel geleerd. Ik was 12 jaar en je werd behandeld alsof je een ‘prof’ was, dit was langs de ene kant heel leuk maar langs de andere kant ook heel zwaar. Zo leren ze je van jongs af aan met teleurstellingen omgaan en daar had ik het best lastig mee. Ik was mentaal nog niet rijp genoeg op dat moment en daar wrong het schoentje bij mij. Natuurlijk heb ik een fantastische opleiding gehad. Bij Zulte-Waregem en Beveren heb ik nooit de stap naar de eerste ploeg kunnen maken, daarom zakte ik af naar Bornem dat toen in 2e amateur speelde.

 

Met welke internationale topspeler kunnen we je speelstijl vergelijken?

Schots international Andrew Robertson, door zijn haarkleur en goeie voorzetten. Bij Bornem, Temse en Lokeren-Temse heb ik altijd veel assists kunnen geven, maar die zijn er dit jaar jammer genoeg nog niet uitgekomen.

Ward Huygens 2

Wat is tot nu toe je mooiste voetbalherinnering?

De reis die ik met PSV onder 16 naar Zuid-Afrika gemaakt heb. Dat was een les in nederigheid voor ons allemaal.

 

Wat vind je van de groep en entourage in Hamme?

We hebben een goede groep (mix van jong en oud) waar veel potentie in zit. Het is aan ons om er elke week het maximale uit te halen. De entourage is super in Hamme, zowel op als naast het veld valt er allesbehalve te klagen.

 

Wat doe je in het dagelijkse leven (studies/werk)?

Ik werk bij een logistiek bedrijf dat in autoruiten handelt. Daar ben ik ploegverantwoordelijke en supervisor, ideaal om te combineren met het voetbal.

 

Heb je naast het voetbal nog andere bijzondere hobby's?

Ik sport heel veel (tennis, lopen, padel, fitness en fietsen), dit doe ik dagelijks buiten het voetballen.

 

Wat zijn je ambities dit seizoen? En op langere termijn?

Zoveel mogelijk speelminuten maken en mij week na week willen bewijzen. Natuurlijk ook zo hoog mogelijk eindigen in het klassement en met deze groep zit dat erin.

 

Heb je nog een boodschap voor de supporters?

Ik hoop dat jullie ons steunen door dik en dun, want het zijn zo een supporters die een amateurclub draaiende houden en heel belangrijk voor de club zijn. Samen maken we er iets moois van!

 

Hartelijk dank Ward voor het interview en veel succes dit seizoen!


(VWatcher)

Kennismaking met… Tamim 'Prince' Alizoy

 

De meest recente voetballer die tekende bij blauw-zwart is misschien ook wel de meest opmerkelijke: hij heeft een exotische naam en, ondanks zijn nog jonge leeftijd, heel wat adelbrieven op voetbalvlak. Technisch virtuoos en met een neus voor doelpunten, kan hij misschien wel uitgroeien tot één van de absolute smaakmakers van het jonge maar gretige team. Hoog tijd dus voor een interview met Tamim 'Prince' Alizoy!

 

Tamim, welkom bij onze club! Allereerst: wat is nu precies je naam en hoe word je het liefst aangesproken?

Mijn naam is Tamim Alizoy, ik heb Afghaanse roots maar woon al een hele tijd in het Kortrijkse. Mijn bijnaam in het voetbal is Prince, het liefst word ik aangesproken als Alizoy of Prince, kies zelf maar :-)

 

Hoe goed kende je VW Hamme al en waarom heb je gekozen om bij deze club te tekenen?

Ik had in het verleden natuurlijk al gehoord over Hamme. Er waren een paar clubs in België en zelfs het buitenland waar ik heen kon gaan, maar mijn keuze ging toch naar VW omdat ik weet dat dat ik nog een behoorlijke weg heb af te leggen door recent blessureleed en niet te overhaast wil handelen.


Je hebt een verleden bij Knokke, Alicante en in het zaalvoetbal. Hoe zit dat precies?

Ik heb inderdaad in het verleden bij heel wat clubs gespeeld. In 2017 mocht ik zelfs gaan testen bij Borussia Dortmund, maar jammer genoeg kreeg ik al op mijn eerste testdag een blessure… Ik was meer dan een jaar gekwetst en heb daarna nog in de academie van FC Malaga gespeeld, waar ik last kreeg aan mijn enkel. In België was ik daarna bij een paar hoog aangeschreven clubs actief, zoals Knokke en Lierse Kempenzonen. Omdat er door corona geen voetbal was, heb ik van oktober tot eind januari in het Spaanse Alicante mini- en zaalvoetbal op hoog niveau gespeeld, maar daar ben ik intussen mee gestopt.

Tamim1


Op welke positie speel je het liefst?

Ik speel het liefst op de linkerflank, maar kan me ook goed in de spits en op de rechterflank uit de slag trekken.

 

Wat vind je tot nu toe van de voorbereiding?

Best goed. Ik ben prima ontvangen door Jackie, de coach en groep! Ik heb ook al een goal gemaakt, wat mij vertrouwen geeft natuurlijk, maar er is nog veel werk aan de winkel. Dat komt zeker goed, ik train elke dag en leef voor het voetbal!


Wat zijn je ambities dit seizoen? En op langere termijn?

Proberen elke match te winnen! En op persoonlijk vlak ga ik er alles aan doen om zoveel mogelijk doelpunten te maken en samen met mijn ploegmaats aantrekkelijk en aanvallend voetbal te brengen.

Tamim2

Heb je nog een boodschap voor de supporters?

Ik hoop dat ze in ons blijven geloven, misschien wordt dit jaar wel hun jaar! Ik hoop ze elke week te zien en dat wij ze kunnen geven wat ze verdienen. Forza Vigor!  

Hartelijk dank Tamim voor het interview en veel succes dit seizoen!


(VWatcher)

Kennismaking met… Jasper Penneman

 

In afwachting van de officiële voorstelling van de spelers aan supporters en pers interviewen we deze week al enkele nieuwkomers. Als eerste is de 25-jarige middenvelder Jasper Penneman aan de beurt, hij komt over van Svelta Melsele en blijkt zowel op het veld als ernaast een pientere kerel.

 

Jasper, welkom bij onze club! Hoe goed ken je VW Hamme?

Als Waaslander ken ik VW Hamme uiteraard van naam. Ik weet ook dat ze al een mooi verleden hebben in het nationale voetbal.

 

Waarom heb je gekozen om bij VW Hamme te tekenen?

Ik had vooral veel zin in een nieuwe sportieve uitdaging. Ook de ambitie binnen de club sprak mij aan om de overstap te maken.


Met welke (inter)nationale topspeler kunnen we je speelstijl vergelijken?

Moeilijke vraag, maar laten we het in de categorie van de middenvelders zoeken ;-)

Jasper Penneman


Wat vind je van de huidige groep en entourage in Hamme?

Ik vind dat we een goede mix van jonge en ervaren spelers hebben. De sfeer zit ook zeker goed. Over de entourage kan ik alleen maar positief zijn. Al die mensen die er altijd staan voor de club, die zijn goud waard!

 

Wat vond je van de tot nu toe gespeelde wedstrijden van VW?

We hebben zeker al laten zien dat er potentieel zit in onze groep. Het zal vooral belangrijk zijn dat iedereen fit blijft. De bekeruitschakeling op Warnant vond ik heel jammer, want daar verdienden we zeker om door te stoten.


Wat doe je in het dagelijkse leven (studies/werk)?

Ik werk als data analist bij een consultancyfirma.

 

Heb je naast het voetbal nog andere bijzondere hobby's?

Buiten het voetbalseizoen ben ik graag met andere sporten bezig, zoals fietsen en padel.

 

Wat zijn je ambities dit seizoen? En op langere termijn?

Ik wil er vooral een tof seizoen van maken met mooie resultaten. Persoonlijk wil ik zo lang mogelijk plezier beleven aan het voetbal en fit blijven.

 

Je speelde de voorbije seizoenen bij Melsele en kent de huidige reeks dus vrij goed. Hoe schat je de kansen van blauw-zwart in?

Het is altijd moeilijk om dat in te schatten, zeker na corona. Het is vooral belangrijk dat we een goeie competitiestart maken. Ik heb er vertrouwen in dat we er zullen staan!

 

Heb je nog een boodschap voor de supporters?

Ik heb al veel goeds gehoord over onze supporters, dus ik kijk ernaar uit om er samen een topseizoen van te maken! Tot op Vigor!

 

Hartelijk dank Jasper voor het interview en veel succes dit seizoen!


(VWatcher)

Tip: haal nu de exclusieve sneakers van Vigor in huis!

 

In deze vervelende coronatijden is het nog belangrijker dan anders om in vorm te blijven. Blauw-zwart wil hieraan bijdragen en biedt samen met Lucky Sports/Joma gepersonaliseerde sneakers aan met het logo van onze geliefde club! De sportschoenen zijn van hoge kwaliteit en verkrijgbaar in verschillende maten.

Alle info vindt u door op onderstaande foto te klikken. Laat deze kans niet liggen en bestel snel een paar! Samen sporten we naar betere tijden, Forza!

 VW Sportschoen

 

Voorbeschouwing VW Hamme - SKN Sint-Niklaas

Kantelpunt

Hoe ver staat VW echt al? Moeilijk in te schatten voorlopig na een vlotte zege, klinkende nederlaag en ‘mossel noch vis’-draw in de eerste drie speeldagen. Een en ander zal duidelijk worden in de twee thuisduels die er nu aan komen.

Akkoord, de voorbije twee tegenstrevers waren niet de eenvoudigste: Stekene heeft sinds december van vorig jaar niet meer verloren in competitieverband en Lede kegelde vorige week nog de profs van Patro Eisden uit de beker. De vaststelling is wel dat blauw-zwart voorlopig slechts twee helften kon overtuigen: na de pauze in Merchtem en voor de rust in Lede. De staat van het veld wordt aangehaald als argument en er valt wel iets van te zeggen, maar dat zal VW dit seizoen wel vaker parten spelen – vraag het maar eens aan de ploegen die in pakweg Bambrugge verzeilen. Los daarvan lijdt het geen twijfel dat het voetballend nog allemaal niet echt lukt voorlopig. Het spelpeil moet dus beslist omhoog, dat lijkt ons momenteel de prioriteit want qua stand in de rangschikking valt het allemaal nog wel mee. Misschien kunnen jonge talenten als de broertjes Bogaert, belofte Van Laere en de eindelijk weer fitte Djeff Smet de komende weken voor een frisse, frivole touch zorgen in het wat stroeve, soms vrij doorzichtige spel? In het komende tweeluik tegen Sint-Niklaas en Rhodienne zal blijken hoe sterk onze dierbare vereniging echt is of nog kan worden.

Op papier twee haalbare kaarten, maar dat is in deze bijzonder gelijkwaardige reeks erg relatief natuurlijk. Bij Sint-Niklaas vertrokken alweer een heleboel spelers en bleef een groep vrij onbekende maar bijzonder gemotiveerde youngsters over. De eerste speeldag liep het nog volledig mis met een zware thuisnederlaag tegen Torhout, maar de week erna werd knap met 1-2 gewonnen bij Lede. Het duel van vorige week werd dan weer uitgesteld wegens verscheidene coronagevallen bij de Klaasjes, afwachten of de derby van zondag wel kan plaatsvinden want de cijfers in de ballonstad blijven zorgwekkend. Namen om in het oog te houden bij de bezoekers zijn de ervaren kapitein Laref, rots in de branding achterin Ndiaye en spits Laacheri, die nog een verleden heeft bij onze club. De derby leverde vorig seizoen, toen SKN ook al ‘haalbaar’ werd geacht, twee ontgoochelende draws op. Blauw-zwart is het zijn supporters, die alweer talrijk aanwezig waren in Lede, gewoonweg verplicht om iets te tonen en voluit voor de zege te gaan. Lukt dat en gaat volgende week zaterdag ook promovendus Rhodienne-De Hoek voor de bijl – de Brabantse nieuwkomer die momenteel leergeld betaalt maar echt wel kan voetballen – dan ziet het er plots weer heel wat rooskleuriger uit en is VW misschien eindelijk echt gelanceerd.

Voor extra motivatie kan misschien de uitspraak van Richard Mendoza, speler bij Jong Lede, zorgen. Hij had in de krant weinig lovende woorden over voor het Hamse spel, aan de jongens van Kim Verstraeten om zondag extra geprikkeld uit de kleedkamers te komen en het tegendeel te bewijzen. Forza!

(VWatcher)