Kennismaking met… Ward Huygens

 

Nog altijd maar 24 en toch al een rijkgevulde voetbal-cv: de volgende nieuwkomer die we voorstellen is Ward Huygens!

 

Ward, welkom bij onze mooie club! Als voormalig speler van onder meer Bornem, Temse en Lokeren kende je VW natuurlijk al heel goed?

Zeker en vast dat ik VW Hamme goed ken. Ik heb er al een paar keer tegen gespeeld en het is ook een club met een bekende naam in het Waasland.

 

Waarom koos je ervoor om bij blauw-zwart te tekenen?

Ik had nood aan een nieuwe sportieve uitdaging en Hamme heeft mij die mogelijkheid gegeven. Ik wil mij graag verder ontwikkelen als speler en dat doe je door minuten te maken in een goeie omgeving. Hamme is een heel familiale club en dat voelde ik al na de eerste gesprekken, dus was mijn keuze snel gemaakt.


Op welke positie speel je het liefst?

Ik speel het liefst op linksachter. Hier heb ik zo goed als altijd gespeeld en deze positie voelt het meest vertrouwd aan.

Ward Huygens 1
In de jeugd speelde je voor Zulte-Waregem, Beveren en PSV Eindhoven. Hoe was dat?

Vooral van de passage in PSV heb ik veel geleerd. Ik was 12 jaar en je werd behandeld alsof je een ‘prof’ was, dit was langs de ene kant heel leuk maar langs de andere kant ook heel zwaar. Zo leren ze je van jongs af aan met teleurstellingen omgaan en daar had ik het best lastig mee. Ik was mentaal nog niet rijp genoeg op dat moment en daar wrong het schoentje bij mij. Natuurlijk heb ik een fantastische opleiding gehad. Bij Zulte-Waregem en Beveren heb ik nooit de stap naar de eerste ploeg kunnen maken, daarom zakte ik af naar Bornem dat toen in 2e amateur speelde.

 

Met welke internationale topspeler kunnen we je speelstijl vergelijken?

Schots international Andrew Robertson, door zijn haarkleur en goeie voorzetten. Bij Bornem, Temse en Lokeren-Temse heb ik altijd veel assists kunnen geven, maar die zijn er dit jaar jammer genoeg nog niet uitgekomen.

Ward Huygens 2

Wat is tot nu toe je mooiste voetbalherinnering?

De reis die ik met PSV onder 16 naar Zuid-Afrika gemaakt heb. Dat was een les in nederigheid voor ons allemaal.

 

Wat vind je van de groep en entourage in Hamme?

We hebben een goede groep (mix van jong en oud) waar veel potentie in zit. Het is aan ons om er elke week het maximale uit te halen. De entourage is super in Hamme, zowel op als naast het veld valt er allesbehalve te klagen.

 

Wat doe je in het dagelijkse leven (studies/werk)?

Ik werk bij een logistiek bedrijf dat in autoruiten handelt. Daar ben ik ploegverantwoordelijke en supervisor, ideaal om te combineren met het voetbal.

 

Heb je naast het voetbal nog andere bijzondere hobby's?

Ik sport heel veel (tennis, lopen, padel, fitness en fietsen), dit doe ik dagelijks buiten het voetballen.

 

Wat zijn je ambities dit seizoen? En op langere termijn?

Zoveel mogelijk speelminuten maken en mij week na week willen bewijzen. Natuurlijk ook zo hoog mogelijk eindigen in het klassement en met deze groep zit dat erin.

 

Heb je nog een boodschap voor de supporters?

Ik hoop dat jullie ons steunen door dik en dun, want het zijn zo een supporters die een amateurclub draaiende houden en heel belangrijk voor de club zijn. Samen maken we er iets moois van!

 

Hartelijk dank Ward voor het interview en veel succes dit seizoen!


(VWatcher)

Kennismaking met… Tamim 'Prince' Alizoy

 

De meest recente voetballer die tekende bij blauw-zwart is misschien ook wel de meest opmerkelijke: hij heeft een exotische naam en, ondanks zijn nog jonge leeftijd, heel wat adelbrieven op voetbalvlak. Technisch virtuoos en met een neus voor doelpunten, kan hij misschien wel uitgroeien tot één van de absolute smaakmakers van het jonge maar gretige team. Hoog tijd dus voor een interview met Tamim 'Prince' Alizoy!

 

Tamim, welkom bij onze club! Allereerst: wat is nu precies je naam en hoe word je het liefst aangesproken?

Mijn naam is Tamim Alizoy, ik heb Afghaanse roots maar woon al een hele tijd in het Kortrijkse. Mijn bijnaam in het voetbal is Prince, het liefst word ik aangesproken als Alizoy of Prince, kies zelf maar :-)

 

Hoe goed kende je VW Hamme al en waarom heb je gekozen om bij deze club te tekenen?

Ik had in het verleden natuurlijk al gehoord over Hamme. Er waren een paar clubs in België en zelfs het buitenland waar ik heen kon gaan, maar mijn keuze ging toch naar VW omdat ik weet dat dat ik nog een behoorlijke weg heb af te leggen door recent blessureleed en niet te overhaast wil handelen.


Je hebt een verleden bij Knokke, Alicante en in het zaalvoetbal. Hoe zit dat precies?

Ik heb inderdaad in het verleden bij heel wat clubs gespeeld. In 2017 mocht ik zelfs gaan testen bij Borussia Dortmund, maar jammer genoeg kreeg ik al op mijn eerste testdag een blessure… Ik was meer dan een jaar gekwetst en heb daarna nog in de academie van FC Malaga gespeeld, waar ik last kreeg aan mijn enkel. In België was ik daarna bij een paar hoog aangeschreven clubs actief, zoals Knokke en Lierse Kempenzonen. Omdat er door corona geen voetbal was, heb ik van oktober tot eind januari in het Spaanse Alicante mini- en zaalvoetbal op hoog niveau gespeeld, maar daar ben ik intussen mee gestopt.

Tamim1


Op welke positie speel je het liefst?

Ik speel het liefst op de linkerflank, maar kan me ook goed in de spits en op de rechterflank uit de slag trekken.

 

Wat vind je tot nu toe van de voorbereiding?

Best goed. Ik ben prima ontvangen door Jackie, de coach en groep! Ik heb ook al een goal gemaakt, wat mij vertrouwen geeft natuurlijk, maar er is nog veel werk aan de winkel. Dat komt zeker goed, ik train elke dag en leef voor het voetbal!


Wat zijn je ambities dit seizoen? En op langere termijn?

Proberen elke match te winnen! En op persoonlijk vlak ga ik er alles aan doen om zoveel mogelijk doelpunten te maken en samen met mijn ploegmaats aantrekkelijk en aanvallend voetbal te brengen.

Tamim2

Heb je nog een boodschap voor de supporters?

Ik hoop dat ze in ons blijven geloven, misschien wordt dit jaar wel hun jaar! Ik hoop ze elke week te zien en dat wij ze kunnen geven wat ze verdienen. Forza Vigor!  

Hartelijk dank Tamim voor het interview en veel succes dit seizoen!


(VWatcher)

Kennismaking met… Jasper Penneman

 

In afwachting van de officiële voorstelling van de spelers aan supporters en pers interviewen we deze week al enkele nieuwkomers. Als eerste is de 25-jarige middenvelder Jasper Penneman aan de beurt, hij komt over van Svelta Melsele en blijkt zowel op het veld als ernaast een pientere kerel.

 

Jasper, welkom bij onze club! Hoe goed ken je VW Hamme?

Als Waaslander ken ik VW Hamme uiteraard van naam. Ik weet ook dat ze al een mooi verleden hebben in het nationale voetbal.

 

Waarom heb je gekozen om bij VW Hamme te tekenen?

Ik had vooral veel zin in een nieuwe sportieve uitdaging. Ook de ambitie binnen de club sprak mij aan om de overstap te maken.


Met welke (inter)nationale topspeler kunnen we je speelstijl vergelijken?

Moeilijke vraag, maar laten we het in de categorie van de middenvelders zoeken ;-)

Jasper Penneman


Wat vind je van de huidige groep en entourage in Hamme?

Ik vind dat we een goede mix van jonge en ervaren spelers hebben. De sfeer zit ook zeker goed. Over de entourage kan ik alleen maar positief zijn. Al die mensen die er altijd staan voor de club, die zijn goud waard!

 

Wat vond je van de tot nu toe gespeelde wedstrijden van VW?

We hebben zeker al laten zien dat er potentieel zit in onze groep. Het zal vooral belangrijk zijn dat iedereen fit blijft. De bekeruitschakeling op Warnant vond ik heel jammer, want daar verdienden we zeker om door te stoten.


Wat doe je in het dagelijkse leven (studies/werk)?

Ik werk als data analist bij een consultancyfirma.

 

Heb je naast het voetbal nog andere bijzondere hobby's?

Buiten het voetbalseizoen ben ik graag met andere sporten bezig, zoals fietsen en padel.

 

Wat zijn je ambities dit seizoen? En op langere termijn?

Ik wil er vooral een tof seizoen van maken met mooie resultaten. Persoonlijk wil ik zo lang mogelijk plezier beleven aan het voetbal en fit blijven.

 

Je speelde de voorbije seizoenen bij Melsele en kent de huidige reeks dus vrij goed. Hoe schat je de kansen van blauw-zwart in?

Het is altijd moeilijk om dat in te schatten, zeker na corona. Het is vooral belangrijk dat we een goeie competitiestart maken. Ik heb er vertrouwen in dat we er zullen staan!

 

Heb je nog een boodschap voor de supporters?

Ik heb al veel goeds gehoord over onze supporters, dus ik kijk ernaar uit om er samen een topseizoen van te maken! Tot op Vigor!

 

Hartelijk dank Jasper voor het interview en veel succes dit seizoen!


(VWatcher)

Tip: haal nu de exclusieve sneakers van Vigor in huis!

 

In deze vervelende coronatijden is het nog belangrijker dan anders om in vorm te blijven. Blauw-zwart wil hieraan bijdragen en biedt samen met Lucky Sports/Joma gepersonaliseerde sneakers aan met het logo van onze geliefde club! De sportschoenen zijn van hoge kwaliteit en verkrijgbaar in verschillende maten.

Alle info vindt u door op onderstaande foto te klikken. Laat deze kans niet liggen en bestel snel een paar! Samen sporten we naar betere tijden, Forza!

 VW Sportschoen

 

Kennismaking met… Jim Van Osselaer

 

De kennismakingsronde met de nieuwe Vigoristen sluiten we af met een naam die nauwelijks nog voorgesteld hoeft te worden: routinier Jim Van Osselaer is al jaren goed voor een resem doelpunten bij diverse Wase clubs en hoopt dit seizoen hetzelfde te doen aan de andere kant van de Durme.

 

Jim, welkom bij onze club! We kennen je al jarenlang als goalgetter bij onder meer Sint-Niklaas, Sint-Gillis-Waas en Melsele. Hoe goed ken je VW Hamme?

Wie in het Waasland en daarbuiten VW Hamme niet kent, is niet bezig met voetbal. Persoonlijk ken ik Vigor als een traditieclub, met een mooie voetbalgeschiedenis. We zijn elkaar ook meermaals tegengekomen op het veld toen ik voor Sint-Niklaas speelde. Ik herinner me in het bijzonder jullie kampioenenjaar in 3de nationale en de geweldige sfeer toen in het stadion.

 

Waarom heb je gekozen om bij VW Hamme te tekenen?

Dit was voor mij absoluut geen makkelijke keuze. Ik voetbalde bij wijze van spreken in mijn tuin. Het veld van Melsele ligt op nog geen 400 meter van mijn huis.

Toen de coach belde heb ik even getwijfeld, maar mede door de vele gesprekken met mijn familie en vrienden van Melsele, ben ik er toch voor gegaan. Ik ben blij dat ik de stap gezet heb! Mooie club, mooie mensen en veel potentieel om er een zeer mooi seizoen van te maken.


Mogen we je een echte diepe spits noemen?

Absoluut! Ik ben altijd een 9 geweest en zal dit ook blijven. In mijn jonge jaren stond ik ook dikwijls op de flank, maar mijn favoriete positie blijft diepe spits. Hier kan ik het verschil maken.


Met welke (inter)nationale topspeler kunnen we je speelstijl vergelijken?

Ik vergelijk me niet graag met topspelers en ga dit ook niet doen. Ik kan wel vertellen naar wie ik opkeek als kind en dat was de beste spits aller tijden Ronaldo, de Braziliaan welteverstaan :-)


Wat vind je van de huidige groep en entourage in Hamme?

De groep is top. Ervaring gecombineerd met jong geweld. Ik ben ervan overtuigd dat we een plaats in de top 5 mogen ambiëren, maar dan gaat iedereen zich goed moeten verzorgen en bereid zijn om keihard te werken. Onze groep is klein maar kwalitatief.

De entourage is een van de beste die ik meegemaakt heb in mijn carrière. Ik ga ze niet bij naam noemen want ik zou er zeker vergeten en dat wil ik niet, maar het GROOTSTE RESPECT voor wat ze doen voor ons en de club. Deze mensen moeten we koesteren.


Jim Van Osselaer
(Foto: Jim Van Osselaer in het gele shirt van SK Sint-Niklaas. Bron: Het Nieuwsblad)

 

Wat vond je van de tot nu toe gespeelde wedstrijden van VW?

Ik denk dat we al mooie dingen hebben laten zien in oefenwedstrijden en de bekercampagne. We blijven hard werken en gaan er alles aan doen om top te zijn bij de competitiestart. Dat is uiteindelijk het belangrijkste van allemaal.

 

Wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik ben professioneel brandweerman/ambulancier bij Zone Waasland in Post Melsele.

 

Heb je naast het voetbal nog andere bijzondere hobby's?

Mijn tuin onderhouden, af en toe eens gaan padelen...


Wat zijn je ambities dit seizoen? En op langere termijn?

Ik zou graag top 5 spelen, en vooral een blessurevrij seizoen voor heel de kern.

Persoonlijk zo lang mogelijk pijn- en blessurevrij voetbal spelen en gezond blijven.

 

Je speelde vorig seizoen bij Melsele en kent de huidige reeks dus vrij goed. Hoe schat je de kansen van blauw-zwart in?

Uitgaan van eigen sterkte, voor elkaar door een vuur gaan en mooi voetbal brengen, maar altijd op resultaat spelen en dan komt het zeker goed.


Heb je nog een boodschap voor de supporters?

Laten we er samen een prachtig jaar van maken. We gaan het beste uit onszelf halen voor Vigor en hoe meer ziel hoe meer vreugde. Allemaal samen!!!

 

Hartelijk dank Jim voor het interview en veel succes dit seizoen!


(VWatcher)

 

Kennismaking met… Joachim De Wilde

 

De online spelersvoorstelling loopt stilaan ten eind, niet alle nieuwkomers zijn aan bod gekomen maar toch een flinke selectie ervan. De man die we vandaag een virtuele microfoon onder de neus steken is een vertrouwd gezicht aan de Sportpleinstraat: Joachim De Wilde, afgelopen zaterdag nog bij de uitblinkers in Oostakker en zo’n voetballer waarvoor het woord ‘polyvalent’ lijkt te zijn uitgevonden.

 

Joachim, welkom terug bij onze mooie club! We kennen je natuurlijk al van je vorige passage, maar wat heb je daarna zoal gedaan op voetbalvlak?

Eigenlijk was het niet de bedoeling om nog iets in het voetbal te doen. Maar toen ik in Chicago ging wonen werd ik lid van het collegeteam ‘North Central College’. Het was een fantastische ervaring.

Terug in België ben ik begonnen bij Eendracht Zele. Een jaartje later ben ik dan naar Berchem vertrokken. In het eerste jaar zijn we kampioen geworden in 2e amateur en het tweede jaar kende ik vooral pech met een schouderblessure waar een operatie voor nodig was. Dan trok ik naar Temse en Cappellen, waar blessures roet in het eten gooiden. 


Kun je ons wat meer vertellen over je buitenlandse werk- en voetbalavontuur?

Ik heb 2 jaar in de VS gewerkt. Ik heb er nog meegedaan aan de open try-out van de Chicago Fire, waarna ik een week mocht meetrainen met de MLS-club. Dat was ronduit geweldig! Alleen jammer dat pas een jaar later Bastian Schweinsteiger naar daar is getrokken. Dan heb ik ook nog meegetraind met Indianapolis, wat ook leuk was meegenomen.

Daarnaast was ik dus coach van North Central College. Heel speciale ervaringen, trainingen om 5-6 uur ‘s ochtends. Heel interessant om die cultuur mee te maken, waar school en sport met elkaar verbonden zijn.

 

Waarom heb je gekozen om terug te keren naar VW Hamme? Welke spelers ken je van de huidige kern?

Hamme is een club die samen met Berchem een speciale plek inneemt bij mij. Ik heb hier 4 jaar gespeeld voor ik naar de VS vertrok. Mijn vader heeft hier 10 jaar gespeeld, dus we hebben wel wat geschiedenis bij blauw-zwart. Ik was eigenlijk gestopt met voetballen toen Covid-19 begon. Ik zei nog tegen mijn pa van “het is goed geweest”. Maar als er één ploeg is waar ik moeilijk nee zou tegen kunnen zeggen is het Hamme. En twee weken later kreeg ik een telefoontje. Het is duidelijk dat dit de juiste beslissing was: de drive en motivatie zijn er zeker nog!

In mijn vorige periode hier heb ik nog samengespeeld met Lander. En toen Matthijs 6 jaar was, heb ik hem nog gecoacht bij de duiveltjes van Lokeren. Met Jim heb ik in een ver verleden nog samen op school gezeten.

 

Je bent een veelzijdige speler bij uitstek, maar op welke positie speel je het liefst?

Ik speel waar ik nodig ben :-)

Laten we het houden op centrale verdediger. Van daaruit kan ik de ploeg het best sturen en coachen.

 

8013ab8c 337f 11e9 9120 4b61a15e8de2

(Foto: Joachim De Wilde in het shirt van Berchem Sport. Bron: Het Nieuwsblad)

 

Wat vind je van de huidige groep en entourage in Hamme?

Ik denk dat er wel wat positieve verrassingen zijn dit jaar. Joren en de Ponnet-broerkes zijn zeker in de smaak gevallen. Jonge gasten die hun plan trekken. Als ze deze lijn kunnen doortrekken, kunnen ze een belangrijke rol spelen dit jaar. 

Met Andy (T2) heb ik nog samengewerkt bij Zele. Die moet alleen zijn arbitrage-skills op training een beetje bijwerken :-)

 

Wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik ben Government Relations Manager. Wij ontwikkelen software voor overheidsinstanties, voornamelijk dan voor steden en gemeenten.

 

Heb je naast het voetbal nog andere bijzondere hobby's?

Zeker en vast. Skiën, snowboarden, klimmen, golfen, fietsen, lezen en tegenwoordig ben ik vooral met gezondheid bezig.

 

Wat zijn je ambities dit seizoen? En op langere termijn?

Ik bekijk het per seizoen. Maar mijn ambitie is ons vooral amuseren en gezond blijven. De rest komt vanzelf. Nog genieten van mijn laatste jaren en de kans is groot dat dit mijn laatste stop is.

 

Met welke (inter)nationale topspeler kunnen we je speelstijl vergelijken?

Ik vind het moeilijk om dit over jezelf te zeggen. Bekijk hoe het seizoen loopt en jullie mogen me dan zeggen met welke speler je mij kan vergelijken :-)

 

Heb je nog een boodschap voor de supporters?

Dat we veel mooie momenten mogen beleven dit jaar!

 

Hartelijk dank Joachim voor het interview en veel succes dit seizoen!

(VWatcher)

 

Kennismaking met… Frank Taptchou

 

De volgende in de rij om zich aan het Hamse publiek voor te stellen is Frank Taptchou. De kwikke verdediger uit Ninove heeft al enkele sterke matchen achter de rug bij VW en lijkt op weg om één van de smaakmakers van het team te worden dit seizoen. Hoog tijd voor een interview dus...

 

Frank, welkom bij onze mooie club! Kun je even kort je voetbalverleden schetsen?

Bedankt voor jullie verwelkoming, ik ben blij om hier te zijn! Ik ben begonnen met voetballen op mijn 8ste bij Standaard Denderleeuw, die toen nog in 4de provinciale evolueerde. Op mijn 13de werd ik opgemerkt door FCV Dender, waar ik dan van de U14 tot de beloften heb gespeeld. De overstap naar de 1ste ploeg was moeilijk, dus besloot ik om een uitdaging aan te gaan bij SK Denderhoutem, dat nu in 1ste provinciale uitkomt. Daar heb ik 2,5 jaar gespeeld en wegens persoonlijke ambities heb ik dan beslist om een nieuwe uitdaging aan te gaan in Nederland bij RKSV Minor [amateurvoetbalvereniging uit Nuth in Nederlands Limburg], waar ik ben terechtgekomen via mijn toenmalige manager. Van daar ben ik naar KSV Temse gegaan, waar ik vorig seizoen nog speelde.

 

Op welke positie speel je het liefst?

Op linksback, maar ik kan wel op andere posities depanneren als het moet dankzij mijn uithoudingsvermogen.

 

Kende je VW Hamme al?

Tuurlijk, in mijn familie zitten er een pak voetballers, waaronder Gaston Ndongala Diomi die ook bij Hamme speelde toen ze nog in 2de klasse uitkwamen.

 

Hoe ben je hier terechtgekomen?

Ik was eigenlijk meegestapt in de nieuwe fusie tussen Lokeren en Temse, ik heb zelfs de eerste wedstrijd meegespeeld tegen Sint-Niklaas. Maar plotseling kwam er een interessant voorstel van Hamme en ik heb erover gesproken met mijn entourage en Lokeren-Temse zelf. De keuze was moeilijk, maar ik denk dat het de juiste keuze was voor mij.

Frank Taptchou

(Foto: Frank Taptchou in het shirt van Lokeren. Bron: www.sporting.be)

Wat vind je van de groep en entourage in Hamme?

Goeie sfeer, leuke mensen – echt top! En met deze groep ben ik zeker dat we mooie zaken gaan laten zien op het veld en dat we iets bijzonders gaan bereiken.

 

Volg je de resultaten van Lokeren-Temse op de voet?

Haha, ik ben bevriend met de meeste spelers en staf van Lokeren-Temse, dus ben ik wel snel op de hoogte als er iets gebeurt.

 

Wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik werk in de verzekeringsbranche, als dossierbeheerder bij AXA Healtcare.

 

Heb je naast het voetbal nog andere bijzondere hobby's?

Nee, ik speelde piano in het verleden maar ben nu door gebrek aan tijd gestopt.

 

Wat zijn je ambities dit seizoen? En op langere termijn?

Dit seizoen wil ik zoveel mogelijk speelminuten verzamelen en op langere termijn wil ik natuurlijk een stapje hoger gaan voetballen.

 

Met welke (inter)nationale topspeler kunnen we je speelstijl vergelijken?

Mijn entourage vergelijkt me altijd met Patrice Evra.

 

Heb je nog een boodschap voor de supporters?

Bedankt om er te zijn voor ons, jullie steun waarderen we echt. En bedankt om in mij te geloven, we will do this together!

 

Hartelijk dank Frank voor het interview en veel succes dit seizoen!

(VWatcher)

 

Kennismaking met… Kenny De Vlamynck

 

Bij onze virtuele spelersvoorstelling hebben we ook aandacht voor aanstormende talenten. Zo is er Kenny De Vlamynck, de sympathieke 20-jarige jongeman die overkomt van RWDM.

 

Kenny, welkom bij onze mooie club! Kun je even kort je voetbalverleden schetsen?

Ik ben begonnen met voetbal toen ik 4 jaar was bij Anderlecht, daar heb ik 2 jaar gespeeld. Daarna ben ik naar FC Brussels gegaan, waar ik tot mijn 11 jaar bleef. Dan trok ik naar Eendracht Aalst tot mijn 15e. Vervolgens heb ik 2 jaar bij Moeskroen gespeeld tot de U16. Daarna keerde ik 2 jaar terug bij Eendracht Aalst tot de U19 en tot slot 1 jaar bij RWDM met de beloften.

 

Op welke positie speel je het liefst?

Mijn voorkeurspositie is 6, maar ik kan ook op 2 spelen.

 

Kende je VW Hamme al?

Ja, ik heb vaak tegen Hamme gespeeld met Eendracht Aalst en toen ik nog klein was ben ik eens komen kijken naar de eerste ploeg tegen Deinze.

 

Wat vind je van de groep en entourage in Hamme?

Ik vind dat we een goeie groep hebben, er heerst een leuke sfeer en ik hoop dat we veel wedstrijden zullen winnen.

 

Het Brusselse voetbal doet het uitstekend (RSCA, Union, RWDM...). Volg je dat als Brusselaar?

Ja, ik ben geen supporter van de Brusselse ploegen, ik volg ze gewoon omdat ik met sommige spelers op dezelfde school zat.

 

Wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik volg een opleiding om een kappersdiploma te behalen.

 

Wat zijn je ambities dit seizoen? En op langere termijn?

Speelminuten hebben, goed trainen, veel bijleren, veel winnen en ik wil met Hamme op een hoger niveau spelen.

 

Met welke (inter)nationale topspeler kunnen we je speelstijl vergelijken?

Mijn vrienden vergelijken me met Gattuso, omdat ik nooit opgeef op het veld.

 

Heb je nog een boodschap voor de supporters?

Mijn boodschap voor de supporters is dat ik elke minuut dat ik op veld sta me 200% zal geven en alles ga doen om de wedstrijden te winnen!

 

Hartelijk dank Kenny voor het interview en veel succes dit seizoen!

(VWatcher)

 

Kennismaking met… Andy Kockelbergh

Nieuwe gezichten treffen we niet alleen op het veld aan maar ook langs de zijlijn. Eén ervan is Andy Kockelbergh, de nieuwe en ervaren T2 die komend seizoen een solide tandem met Kim Verstraeten vormt. Met hem hebben we het over de kwaliteiten en ambities van blauw-zwart.

 

Andy, welkom bij onze club! Kun je even je traject in het voetbal schetsen?

Na het behalen van mijn UEFA-A diploma ben ik begonnen als T2 in Diegem onder leiding van trainer Wielandts. Daar ben ik 5 seizoenen gebleven en dan ben ik 2 seizoenen meegegaan met hem naar Grimbergen. Dan 1 seizoen Bornem, telkens clubs uit 2e amateur. Daarna 1 seizoen Zele (3e amateur) en een half seizoen Temse (2e amateur). Vervolgens 1 seizoen wedstrijdscouting Berchem Sport in 1e amateur (dat seizoen kwam ook VW in 1e amateur uit) en tot slot de laatste 2 seizoenen T2 in Wolvertem.

Ik heb ook alle jeugdploegen in Nieuwkerken (huidig Sint-Niklaas) getraind tot en met de beloften en ben er even actief geweest bij de 1e ploeg als scout.

 

Waarom heb je gekozen om bij VW Hamme te tekenen?

De vraag werd mij gesteld door sportief manager David en ik kon mij vinden in het sportieve verhaal hier in Hamme.

 

Wat vind je van de huidige groep en entourage in Hamme? Wat zijn de sterke punten en werkpunten van deze groep?

Er zit voldoende kwaliteit in de spelerskern om er een mooi seizoen van te maken, een mix van ervaring gekoppeld aan jeugdig opkomend talent. De entourage qua sportieve werking is zeer goed.

 

Hoe is de taakverdeling eigenlijk tussen een T1 en een T2?

Er is een goede samenwerking waarin ieder zijn taak heeft onder leiding van de eindverantwoordelijke T1. Maar als T2 heb je wel je eigen inbreng. Alles wordt samen besproken en doorgenomen, we komen altijd als eenheid naar buiten toe.

 

VW verlaat het bekertoneel met een nederlaag bij hoogvlieger RC Gent. Wat vond je van de prestaties van onze jongens?

We speelden een goede eerste 10 minuten tegen een zeer sterke tegenstander, daarna hebben we 20 tot 25 minuten echt afgezien. Wel geven we de 1-0 cadeau aan hen en trapt Jim een bal op de kruising.

Ik vond ons dan zeer sterk starten in het eerste kwartier na de rust met de verdiende gelijkmaker van Matthijs, daarna werd het een gelijkopgaande wedstrijd waarin we jammer genoeg de 2-1 binnen krijgen na hoekschop. Over het 3e doelpunt moet je niet spreken, want toen hebben we alles op alles gezet op zoek naar de 2-2.

We moesten niet onderdoen voor een ploeg uit 2e amateur, die de ambitie heeft om eindronde te spelen voor promotie.

 

Wat vond je van de voorbereiding van VW in het algemeen?

Een goede voorbereiding onder de huidige omstandigheden met de tussentijdse coronabreak. In die break trainden we slechts 2x per week en konden we geen oefenwedstrijden spelen. Qua oefenwedstrijden heeft iedereen zijn kansen gekregen en moesten we niet onderdoen voor ploegen uit hogere afdelingen. Ik kijk wel uit naar de competitie…

 

Welke nieuwkomers hebben je het meest verrast?

Wat jonge gasten als Warre Ponnet en Joren Bogaert nu al brengen vind ik knap. Maar ook de fitheid en weerbaarheid bij de meeste spelers van de kern zijn top!

 

Wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik werk bij De Maere in Temse, distributeur voor vleesnijverheid en gastronomie.

 

Heb je naast het voetbal nog andere bijzondere hobby's?

In mijn vrije tijd hou ik mij meestal bezig met mijn honden, door met hen te wandelen en hen te trainen van pup af. Ook buiten het voetbal ben ik dus met opleiden bezig :-)

 

Wat zijn je ambities dit seizoen? En op langere termijn?

Ambities zijn een mooi seizoen draaien met zoveel mogelijk winstwedstrijden. Op lange termijn toch altijd trachten naar het hoogst haalbare te mikken…

Andy Kockelbergh

Je was vorig seizoen actief bij KHO Merchtem Wolvertem, onze eerste tegenstander in de competitie. Kun je even zeggen wat we komende zondag op het Merchtemse kunstgras mogen verwachten?

Wolvertem is een gevestigde waarde in 3e amateur die altijd goed werkt met jonge spelers, die ze de kansen geven om door te groeien naar een hoger niveau. Zij vormen een sterk geheel dat knokt voor elke bal, en dit vorig seizoen (na aanstelling van de nieuwe T1) koppelde aan tactische aspecten. De club werkt zeer nuchter en weet perfect waar hun grenzen liggen, ze werken op een financieel gezond beleid.

 

De reeks is sterk gewijzigd, maar je kent toch al heel wat rivalen. Hoe schat je de competitie in en wie zijn de te duchten tegenstanders?

De top 4 van vorig seizoen is gepromoveerd naar 2e amateur. Maar 3e amateur is ook een reeks waar er steeds een sterk blok tegenover je gaat staan.

Ik verwacht in de top 3 toch zeker ploegen als Lochristi en Lebbeke, maar kijk ook uit naar wat gepromoveerde clubs als Voorde en Bambrugge gaan brengen. Twee seizoenen geleden was Zelzate ook de verrassing als promovendus en vorig seizoen zijn ze met ruime voorsprong kampioen geworden…

 

Heb je tot slot nog een boodschap voor de supporters?

Ik hoop de supporters massaal te mogen begroeten op Vigor en dat zij ons steunen in alle omstandigheden. We gaan er alles aan doen om hen mooi voetbal te bieden dat ook nog eens winstmatchen oplevert, waardoor ze plezier kunnen beleven aan hun voetbalavond of -middag.

Hou het ook allemaal nog gezond in deze barre coronatijden!!!

 

Hartelijk dank Andy voor het interview en veel succes dit seizoen!

(VWatcher)