Kennismaking met… Abdel Boulahmoum

 

In dit knotsgekke coronajaar is er helaas ook geen plaats voor de klassieke supportersavond met spelersvoorstelling. Om toch enigszins kennis te kunnen maken met de nieuwe gezichten, leggen we de komende dagen een aantal nieuwkomers op het virtuele rooster. Beginnen doen we met een relatief onbekende naam, maar het blijkt om een erg schrandere ‘Brusseleir’ te gaan die zich meteen liet gelden met onder meer 2 knappe treffers in de eerste bekerwedstrijd: Abdel Boulahmoum!

Dag Abdel, welkom bij onze mooie club. Kun je even kort je voetbalverleden schetsen?

Ik ben op 8-jarige leeftijd beginnen te voetballen bij Léopold Uccle [Brusselse traditieclub met stamnummer 5, n.v.d.r.]. Op 15 jaar werd ik opgemerkt door een scout van AFC Tubize, waar ik heb gespeeld van de U16 tot de U21 en ook kampioen speelde bij de U17. Na een jaartje bij de beloften van Union Sint-Gillis trok ik dan naar Waterloo in 3e afdeling amateur. Daarna keerde ik terug naar Léopold Uccle, waar ik vorig jaar een goed seizoen speelde. Ik wilde dan mijn horizon verruimen en zo kwam ik bij VW Hamme terecht, via voormalige teamgenoot Eddy Shamavu die me lovend over de club sprak.

Op welke positie speel je het liefst?

Ik heb niet echt een voorkeur, ik ben nogal polyvalent op verdedigend vlak. Ik kan centraal in de verdediging spelen, als verdedigende middenvelder of zelfs op de rechtsback.

 Abdel Boulahmoum

 

Wat vind je van de groep en entourage in Hamme?

Ik was eerlijk gezegd erg positief verrast! Het is een uitgesproken familiale vereniging met veel ambitie. Iedereen is bovendien erg vriendelijk.

Heb je naast het voetbal nog andere opvallende hobby’s?

Nee, naast het voetbal en mijn studies – 3e jaar rechten aan de hogeschool – heb ik nauwelijks nog tijd over!

Wat zijn je ambities dit seizoen? En op langere termijn?

Ik denk dat we een spelerskern hebben om mooie dingen te laten zien in de competitie! Op langere termijn wil ik graag een aantal niveaus stijgen met VW Hamme.

Met welke (inter)nationale topspeler kunnen we je speelstijl vergelijken?

Men zegt mij soms dat mijn stijl doet denken aan die van Sergio Ramos, maar zijn niveau haal ik niet. Nog niet :-)

Heb je tot slot nog een boodschap voor de supporters?

Ik ben iemand die altijd alles geeft op het veld en die nooit de handdoek in de ring werpt. De club en supporters kunnen op mij rekenen!

Bedankt Abdel en veel succes dit seizoen!

(VWatcher)