Kennismaking met… Aly Touré

 

Net voor het bekerweekend eraan komt nemen we nog even de tijd om een andere nieuwkomer voor te stellen: Aly Touré!

 

Aly, welkom bij onze mooie club! Kun je even kort je voetbalverleden schetsen?

Bedankt! Ik ben in 2005 begonnen met voetballen bij Tubantia Borgerhout en door mijn goede prestaties op jeugdtoernooien werd ik opgemerkt door Germinal Beerschot. Daarna belandde ik bij de elitejeugd van Lierse, waar ik 2 mooie jaren heb beleefd als spits en veel doelpunten heb gemaakt. Dat werd beloond met een transfer naar NAC Breda, waar ik meteen ook met een jaar ouder mocht meedoen. Na een periode waarin ik voorrang gaf aan mijn studies ging ik dan terug op eliteniveau spelen bij Waasland-Beveren. Vervolgens was er nog een half jaartje MVV en dan weer in België bij Racing Mechelen. In het jeugdvoetbal heb ik altijd in de spits gespeeld tot ik naar ASV Geel trok en de overstap maakte naar de A-kern. Na drie jaar vond ik het tijd voor iets nieuws en ben ik eerst naar KV Turnhout gegaan en vervolgens naar KESK Leopoldsburg vorig jaar.

Ik heb er zelf niet echt bij stilgestaan, maar ik ben toch wel een beetje een nomade geweest :-)

 

Op welke positie speel je het liefst?

Ik voetbal het liefst op positie 6 en 3-4, maar ik kan ook de positie 2 invullen.

 

Kende je VW Hamme al? Hoe ben je hier terechtgekomen?

Ik heb Hamme vooral gekend als tegenstander, mijn debuut bij ASV Geel in eerste amateur was trouwens tegen Vigor Wuitens!

 

Wat vind je van de groep en entourage in Hamme?

 Er lopen hier heel wat vriendelijke mensen rond, altijd even sympathiek en behulpzaam. Er heerst een leuke sfeer en er is tegelijkertijd ook heel veel respect onder elkaar. Dit kan alleen maar nog mooier worden doorheen het voetbalseizoen.

Aly Touré

 

Je miste een groot deel van de voorbereiding, waarom?

Ik had last aan mijn linkerknie en Antwerpen was ook een rode coronazone, waardoor er heel wat beperkingen waren. Ik zat achter op schema, maar nu ben ik weer volop aan het trainen en heb al twee wedstrijden mogen meedoen. Stap per stap :-)

 

Wat doe je in het dagelijkse leven?

Als alles goed gaat, studeer ik in januari af aan de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen als maatschappelijk werker.

 

Heb je naast het voetbal nog andere bijzondere hobby's?

Ik ben enorm leergierig en heb in zowat alles interesse. Verder ben ik ook een gamer en trek ik graag op met vrienden.

 

Wat zijn je ambities dit seizoen?

Eerst en vooral minuten maken, want dat is wat ik nodig heb om alles uit mezelf te krijgen. Goed trainen, goed luisteren naar de mensen die me iets willen bijleren en geduldig blijven. Vervolgens hoop ik met het team zeker de doelstellingen te halen die de technische staf heeft vooropgesteld!

 

Met welke (inter)nationale topspeler kunnen we je speelstijl vergelijken?

Naamgenoot Yaya Touré is mijn voetbalheld, maar ik denk dat ik vooral de speelstijl heb van Antonio Rüdiger van Chelsea.

 

Heb je nog een boodschap voor de supporters?

Mijn boodschap voor de supporters is dat ik elke minuut dat ik op het veld sta mezelf 200% zal geven en dat we als team jullie wekelijks hopen te verwennen met mooi voetbal en de 3 punten!

 

Bedankt Aly en veel succes!

(VWatcher)