Kennismaking met… Andy Kockelbergh

Nieuwe gezichten treffen we niet alleen op het veld aan maar ook langs de zijlijn. Eén ervan is Andy Kockelbergh, de nieuwe en ervaren T2 die komend seizoen een solide tandem met Kim Verstraeten vormt. Met hem hebben we het over de kwaliteiten en ambities van blauw-zwart.

 

Andy, welkom bij onze club! Kun je even je traject in het voetbal schetsen?

Na het behalen van mijn UEFA-A diploma ben ik begonnen als T2 in Diegem onder leiding van trainer Wielandts. Daar ben ik 5 seizoenen gebleven en dan ben ik 2 seizoenen meegegaan met hem naar Grimbergen. Dan 1 seizoen Bornem, telkens clubs uit 2e amateur. Daarna 1 seizoen Zele (3e amateur) en een half seizoen Temse (2e amateur). Vervolgens 1 seizoen wedstrijdscouting Berchem Sport in 1e amateur (dat seizoen kwam ook VW in 1e amateur uit) en tot slot de laatste 2 seizoenen T2 in Wolvertem.

Ik heb ook alle jeugdploegen in Nieuwkerken (huidig Sint-Niklaas) getraind tot en met de beloften en ben er even actief geweest bij de 1e ploeg als scout.

 

Waarom heb je gekozen om bij VW Hamme te tekenen?

De vraag werd mij gesteld door sportief manager David en ik kon mij vinden in het sportieve verhaal hier in Hamme.

 

Wat vind je van de huidige groep en entourage in Hamme? Wat zijn de sterke punten en werkpunten van deze groep?

Er zit voldoende kwaliteit in de spelerskern om er een mooi seizoen van te maken, een mix van ervaring gekoppeld aan jeugdig opkomend talent. De entourage qua sportieve werking is zeer goed.

 

Hoe is de taakverdeling eigenlijk tussen een T1 en een T2?

Er is een goede samenwerking waarin ieder zijn taak heeft onder leiding van de eindverantwoordelijke T1. Maar als T2 heb je wel je eigen inbreng. Alles wordt samen besproken en doorgenomen, we komen altijd als eenheid naar buiten toe.

 

VW verlaat het bekertoneel met een nederlaag bij hoogvlieger RC Gent. Wat vond je van de prestaties van onze jongens?

We speelden een goede eerste 10 minuten tegen een zeer sterke tegenstander, daarna hebben we 20 tot 25 minuten echt afgezien. Wel geven we de 1-0 cadeau aan hen en trapt Jim een bal op de kruising.

Ik vond ons dan zeer sterk starten in het eerste kwartier na de rust met de verdiende gelijkmaker van Matthijs, daarna werd het een gelijkopgaande wedstrijd waarin we jammer genoeg de 2-1 binnen krijgen na hoekschop. Over het 3e doelpunt moet je niet spreken, want toen hebben we alles op alles gezet op zoek naar de 2-2.

We moesten niet onderdoen voor een ploeg uit 2e amateur, die de ambitie heeft om eindronde te spelen voor promotie.

 

Wat vond je van de voorbereiding van VW in het algemeen?

Een goede voorbereiding onder de huidige omstandigheden met de tussentijdse coronabreak. In die break trainden we slechts 2x per week en konden we geen oefenwedstrijden spelen. Qua oefenwedstrijden heeft iedereen zijn kansen gekregen en moesten we niet onderdoen voor ploegen uit hogere afdelingen. Ik kijk wel uit naar de competitie…

 

Welke nieuwkomers hebben je het meest verrast?

Wat jonge gasten als Warre Ponnet en Joren Bogaert nu al brengen vind ik knap. Maar ook de fitheid en weerbaarheid bij de meeste spelers van de kern zijn top!

 

Wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik werk bij De Maere in Temse, distributeur voor vleesnijverheid en gastronomie.

 

Heb je naast het voetbal nog andere bijzondere hobby's?

In mijn vrije tijd hou ik mij meestal bezig met mijn honden, door met hen te wandelen en hen te trainen van pup af. Ook buiten het voetbal ben ik dus met opleiden bezig :-)

 

Wat zijn je ambities dit seizoen? En op langere termijn?

Ambities zijn een mooi seizoen draaien met zoveel mogelijk winstwedstrijden. Op lange termijn toch altijd trachten naar het hoogst haalbare te mikken…

Andy Kockelbergh

Je was vorig seizoen actief bij KHO Merchtem Wolvertem, onze eerste tegenstander in de competitie. Kun je even zeggen wat we komende zondag op het Merchtemse kunstgras mogen verwachten?

Wolvertem is een gevestigde waarde in 3e amateur die altijd goed werkt met jonge spelers, die ze de kansen geven om door te groeien naar een hoger niveau. Zij vormen een sterk geheel dat knokt voor elke bal, en dit vorig seizoen (na aanstelling van de nieuwe T1) koppelde aan tactische aspecten. De club werkt zeer nuchter en weet perfect waar hun grenzen liggen, ze werken op een financieel gezond beleid.

 

De reeks is sterk gewijzigd, maar je kent toch al heel wat rivalen. Hoe schat je de competitie in en wie zijn de te duchten tegenstanders?

De top 4 van vorig seizoen is gepromoveerd naar 2e amateur. Maar 3e amateur is ook een reeks waar er steeds een sterk blok tegenover je gaat staan.

Ik verwacht in de top 3 toch zeker ploegen als Lochristi en Lebbeke, maar kijk ook uit naar wat gepromoveerde clubs als Voorde en Bambrugge gaan brengen. Twee seizoenen geleden was Zelzate ook de verrassing als promovendus en vorig seizoen zijn ze met ruime voorsprong kampioen geworden…

 

Heb je tot slot nog een boodschap voor de supporters?

Ik hoop de supporters massaal te mogen begroeten op Vigor en dat zij ons steunen in alle omstandigheden. We gaan er alles aan doen om hen mooi voetbal te bieden dat ook nog eens winstmatchen oplevert, waardoor ze plezier kunnen beleven aan hun voetbalavond of -middag.

Hou het ook allemaal nog gezond in deze barre coronatijden!!!

 

Hartelijk dank Andy voor het interview en veel succes dit seizoen!

(VWatcher)