Kennismaking met… Frank Taptchou

 

De volgende in de rij om zich aan het Hamse publiek voor te stellen is Frank Taptchou. De kwikke verdediger uit Ninove heeft al enkele sterke matchen achter de rug bij VW en lijkt op weg om één van de smaakmakers van het team te worden dit seizoen. Hoog tijd voor een interview dus...

 

Frank, welkom bij onze mooie club! Kun je even kort je voetbalverleden schetsen?

Bedankt voor jullie verwelkoming, ik ben blij om hier te zijn! Ik ben begonnen met voetballen op mijn 8ste bij Standaard Denderleeuw, die toen nog in 4de provinciale evolueerde. Op mijn 13de werd ik opgemerkt door FCV Dender, waar ik dan van de U14 tot de beloften heb gespeeld. De overstap naar de 1ste ploeg was moeilijk, dus besloot ik om een uitdaging aan te gaan bij SK Denderhoutem, dat nu in 1ste provinciale uitkomt. Daar heb ik 2,5 jaar gespeeld en wegens persoonlijke ambities heb ik dan beslist om een nieuwe uitdaging aan te gaan in Nederland bij RKSV Minor [amateurvoetbalvereniging uit Nuth in Nederlands Limburg], waar ik ben terechtgekomen via mijn toenmalige manager. Van daar ben ik naar KSV Temse gegaan, waar ik vorig seizoen nog speelde.

 

Op welke positie speel je het liefst?

Op linksback, maar ik kan wel op andere posities depanneren als het moet dankzij mijn uithoudingsvermogen.

 

Kende je VW Hamme al?

Tuurlijk, in mijn familie zitten er een pak voetballers, waaronder Gaston Ndongala Diomi die ook bij Hamme speelde toen ze nog in 2de klasse uitkwamen.

 

Hoe ben je hier terechtgekomen?

Ik was eigenlijk meegestapt in de nieuwe fusie tussen Lokeren en Temse, ik heb zelfs de eerste wedstrijd meegespeeld tegen Sint-Niklaas. Maar plotseling kwam er een interessant voorstel van Hamme en ik heb erover gesproken met mijn entourage en Lokeren-Temse zelf. De keuze was moeilijk, maar ik denk dat het de juiste keuze was voor mij.

Frank Taptchou

(Foto: Frank Taptchou in het shirt van Lokeren. Bron: www.sporting.be)

Wat vind je van de groep en entourage in Hamme?

Goeie sfeer, leuke mensen – echt top! En met deze groep ben ik zeker dat we mooie zaken gaan laten zien op het veld en dat we iets bijzonders gaan bereiken.

 

Volg je de resultaten van Lokeren-Temse op de voet?

Haha, ik ben bevriend met de meeste spelers en staf van Lokeren-Temse, dus ben ik wel snel op de hoogte als er iets gebeurt.

 

Wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik werk in de verzekeringsbranche, als dossierbeheerder bij AXA Healtcare.

 

Heb je naast het voetbal nog andere bijzondere hobby's?

Nee, ik speelde piano in het verleden maar ben nu door gebrek aan tijd gestopt.

 

Wat zijn je ambities dit seizoen? En op langere termijn?

Dit seizoen wil ik zoveel mogelijk speelminuten verzamelen en op langere termijn wil ik natuurlijk een stapje hoger gaan voetballen.

 

Met welke (inter)nationale topspeler kunnen we je speelstijl vergelijken?

Mijn entourage vergelijkt me altijd met Patrice Evra.

 

Heb je nog een boodschap voor de supporters?

Bedankt om er te zijn voor ons, jullie steun waarderen we echt. En bedankt om in mij te geloven, we will do this together!

 

Hartelijk dank Frank voor het interview en veel succes dit seizoen!

(VWatcher)