Kennismaking met… Jim Van Osselaer

 

De kennismakingsronde met de nieuwe Vigoristen sluiten we af met een naam die nauwelijks nog voorgesteld hoeft te worden: routinier Jim Van Osselaer is al jaren goed voor een resem doelpunten bij diverse Wase clubs en hoopt dit seizoen hetzelfde te doen aan de andere kant van de Durme.

 

Jim, welkom bij onze club! We kennen je al jarenlang als goalgetter bij onder meer Sint-Niklaas, Sint-Gillis-Waas en Melsele. Hoe goed ken je VW Hamme?

Wie in het Waasland en daarbuiten VW Hamme niet kent, is niet bezig met voetbal. Persoonlijk ken ik Vigor als een traditieclub, met een mooie voetbalgeschiedenis. We zijn elkaar ook meermaals tegengekomen op het veld toen ik voor Sint-Niklaas speelde. Ik herinner me in het bijzonder jullie kampioenenjaar in 3de nationale en de geweldige sfeer toen in het stadion.

 

Waarom heb je gekozen om bij VW Hamme te tekenen?

Dit was voor mij absoluut geen makkelijke keuze. Ik voetbalde bij wijze van spreken in mijn tuin. Het veld van Melsele ligt op nog geen 400 meter van mijn huis.

Toen de coach belde heb ik even getwijfeld, maar mede door de vele gesprekken met mijn familie en vrienden van Melsele, ben ik er toch voor gegaan. Ik ben blij dat ik de stap gezet heb! Mooie club, mooie mensen en veel potentieel om er een zeer mooi seizoen van te maken.


Mogen we je een echte diepe spits noemen?

Absoluut! Ik ben altijd een 9 geweest en zal dit ook blijven. In mijn jonge jaren stond ik ook dikwijls op de flank, maar mijn favoriete positie blijft diepe spits. Hier kan ik het verschil maken.


Met welke (inter)nationale topspeler kunnen we je speelstijl vergelijken?

Ik vergelijk me niet graag met topspelers en ga dit ook niet doen. Ik kan wel vertellen naar wie ik opkeek als kind en dat was de beste spits aller tijden Ronaldo, de Braziliaan welteverstaan :-)


Wat vind je van de huidige groep en entourage in Hamme?

De groep is top. Ervaring gecombineerd met jong geweld. Ik ben ervan overtuigd dat we een plaats in de top 5 mogen ambiëren, maar dan gaat iedereen zich goed moeten verzorgen en bereid zijn om keihard te werken. Onze groep is klein maar kwalitatief.

De entourage is een van de beste die ik meegemaakt heb in mijn carrière. Ik ga ze niet bij naam noemen want ik zou er zeker vergeten en dat wil ik niet, maar het GROOTSTE RESPECT voor wat ze doen voor ons en de club. Deze mensen moeten we koesteren.


Jim Van Osselaer
(Foto: Jim Van Osselaer in het gele shirt van SK Sint-Niklaas. Bron: Het Nieuwsblad)

 

Wat vond je van de tot nu toe gespeelde wedstrijden van VW?

Ik denk dat we al mooie dingen hebben laten zien in oefenwedstrijden en de bekercampagne. We blijven hard werken en gaan er alles aan doen om top te zijn bij de competitiestart. Dat is uiteindelijk het belangrijkste van allemaal.

 

Wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik ben professioneel brandweerman/ambulancier bij Zone Waasland in Post Melsele.

 

Heb je naast het voetbal nog andere bijzondere hobby's?

Mijn tuin onderhouden, af en toe eens gaan padelen...


Wat zijn je ambities dit seizoen? En op langere termijn?

Ik zou graag top 5 spelen, en vooral een blessurevrij seizoen voor heel de kern.

Persoonlijk zo lang mogelijk pijn- en blessurevrij voetbal spelen en gezond blijven.

 

Je speelde vorig seizoen bij Melsele en kent de huidige reeks dus vrij goed. Hoe schat je de kansen van blauw-zwart in?

Uitgaan van eigen sterkte, voor elkaar door een vuur gaan en mooi voetbal brengen, maar altijd op resultaat spelen en dan komt het zeker goed.


Heb je nog een boodschap voor de supporters?

Laten we er samen een prachtig jaar van maken. We gaan het beste uit onszelf halen voor Vigor en hoe meer ziel hoe meer vreugde. Allemaal samen!!!

 

Hartelijk dank Jim voor het interview en veel succes dit seizoen!


(VWatcher)