Kennismaking met… Tamim 'Prince' Alizoy

 

De meest recente voetballer die tekende bij blauw-zwart is misschien ook wel de meest opmerkelijke: hij heeft een exotische naam en, ondanks zijn nog jonge leeftijd, heel wat adelbrieven op voetbalvlak. Technisch virtuoos en met een neus voor doelpunten, kan hij misschien wel uitgroeien tot één van de absolute smaakmakers van het jonge maar gretige team. Hoog tijd dus voor een interview met Tamim 'Prince' Alizoy!

 

Tamim, welkom bij onze club! Allereerst: wat is nu precies je naam en hoe word je het liefst aangesproken?

Mijn naam is Tamim Alizoy, ik heb Afghaanse roots maar woon al een hele tijd in het Kortrijkse. Mijn bijnaam in het voetbal is Prince, het liefst word ik aangesproken als Alizoy of Prince, kies zelf maar :-)

 

Hoe goed kende je VW Hamme al en waarom heb je gekozen om bij deze club te tekenen?

Ik had in het verleden natuurlijk al gehoord over Hamme. Er waren een paar clubs in België en zelfs het buitenland waar ik heen kon gaan, maar mijn keuze ging toch naar VW omdat ik weet dat dat ik nog een behoorlijke weg heb af te leggen door recent blessureleed en niet te overhaast wil handelen.


Je hebt een verleden bij Knokke, Alicante en in het zaalvoetbal. Hoe zit dat precies?

Ik heb inderdaad in het verleden bij heel wat clubs gespeeld. In 2017 mocht ik zelfs gaan testen bij Borussia Dortmund, maar jammer genoeg kreeg ik al op mijn eerste testdag een blessure… Ik was meer dan een jaar gekwetst en heb daarna nog in de academie van FC Malaga gespeeld, waar ik last kreeg aan mijn enkel. In België was ik daarna bij een paar hoog aangeschreven clubs actief, zoals Knokke en Lierse Kempenzonen. Omdat er door corona geen voetbal was, heb ik van oktober tot eind januari in het Spaanse Alicante mini- en zaalvoetbal op hoog niveau gespeeld, maar daar ben ik intussen mee gestopt.

Tamim1


Op welke positie speel je het liefst?

Ik speel het liefst op de linkerflank, maar kan me ook goed in de spits en op de rechterflank uit de slag trekken.

 

Wat vind je tot nu toe van de voorbereiding?

Best goed. Ik ben prima ontvangen door Jackie, de coach en groep! Ik heb ook al een goal gemaakt, wat mij vertrouwen geeft natuurlijk, maar er is nog veel werk aan de winkel. Dat komt zeker goed, ik train elke dag en leef voor het voetbal!


Wat zijn je ambities dit seizoen? En op langere termijn?

Proberen elke match te winnen! En op persoonlijk vlak ga ik er alles aan doen om zoveel mogelijk doelpunten te maken en samen met mijn ploegmaats aantrekkelijk en aanvallend voetbal te brengen.

Tamim2

Heb je nog een boodschap voor de supporters?

Ik hoop dat ze in ons blijven geloven, misschien wordt dit jaar wel hun jaar! Ik hoop ze elke week te zien en dat wij ze kunnen geven wat ze verdienen. Forza Vigor!  

Hartelijk dank Tamim voor het interview en veel succes dit seizoen!


(VWatcher)