Kennismaking met… Ward Huygens

 

Nog altijd maar 24 en toch al een rijkgevulde voetbal-cv: de volgende nieuwkomer die we voorstellen is Ward Huygens!

 

Ward, welkom bij onze mooie club! Als voormalig speler van onder meer Bornem, Temse en Lokeren kende je VW natuurlijk al heel goed?

Zeker en vast dat ik VW Hamme goed ken. Ik heb er al een paar keer tegen gespeeld en het is ook een club met een bekende naam in het Waasland.

 

Waarom koos je ervoor om bij blauw-zwart te tekenen?

Ik had nood aan een nieuwe sportieve uitdaging en Hamme heeft mij die mogelijkheid gegeven. Ik wil mij graag verder ontwikkelen als speler en dat doe je door minuten te maken in een goeie omgeving. Hamme is een heel familiale club en dat voelde ik al na de eerste gesprekken, dus was mijn keuze snel gemaakt.


Op welke positie speel je het liefst?

Ik speel het liefst op linksachter. Hier heb ik zo goed als altijd gespeeld en deze positie voelt het meest vertrouwd aan.

Ward Huygens 1
In de jeugd speelde je voor Zulte-Waregem, Beveren en PSV Eindhoven. Hoe was dat?

Vooral van de passage in PSV heb ik veel geleerd. Ik was 12 jaar en je werd behandeld alsof je een ‘prof’ was, dit was langs de ene kant heel leuk maar langs de andere kant ook heel zwaar. Zo leren ze je van jongs af aan met teleurstellingen omgaan en daar had ik het best lastig mee. Ik was mentaal nog niet rijp genoeg op dat moment en daar wrong het schoentje bij mij. Natuurlijk heb ik een fantastische opleiding gehad. Bij Zulte-Waregem en Beveren heb ik nooit de stap naar de eerste ploeg kunnen maken, daarom zakte ik af naar Bornem dat toen in 2e amateur speelde.

 

Met welke internationale topspeler kunnen we je speelstijl vergelijken?

Schots international Andrew Robertson, door zijn haarkleur en goeie voorzetten. Bij Bornem, Temse en Lokeren-Temse heb ik altijd veel assists kunnen geven, maar die zijn er dit jaar jammer genoeg nog niet uitgekomen.

Ward Huygens 2

Wat is tot nu toe je mooiste voetbalherinnering?

De reis die ik met PSV onder 16 naar Zuid-Afrika gemaakt heb. Dat was een les in nederigheid voor ons allemaal.

 

Wat vind je van de groep en entourage in Hamme?

We hebben een goede groep (mix van jong en oud) waar veel potentie in zit. Het is aan ons om er elke week het maximale uit te halen. De entourage is super in Hamme, zowel op als naast het veld valt er allesbehalve te klagen.

 

Wat doe je in het dagelijkse leven (studies/werk)?

Ik werk bij een logistiek bedrijf dat in autoruiten handelt. Daar ben ik ploegverantwoordelijke en supervisor, ideaal om te combineren met het voetbal.

 

Heb je naast het voetbal nog andere bijzondere hobby's?

Ik sport heel veel (tennis, lopen, padel, fitness en fietsen), dit doe ik dagelijks buiten het voetballen.

 

Wat zijn je ambities dit seizoen? En op langere termijn?

Zoveel mogelijk speelminuten maken en mij week na week willen bewijzen. Natuurlijk ook zo hoog mogelijk eindigen in het klassement en met deze groep zit dat erin.

 

Heb je nog een boodschap voor de supporters?

Ik hoop dat jullie ons steunen door dik en dun, want het zijn zo een supporters die een amateurclub draaiende houden en heel belangrijk voor de club zijn. Samen maken we er iets moois van!

 

Hartelijk dank Ward voor het interview en veel succes dit seizoen!


(VWatcher)