Voorbeschouwing VW Hamme - Avanti Stekene

Een nieuw begin

Eindelijk. Het heeft langer geduurd dan we mogelijk achtten, maar de Vigorist kan weer genieten van flitsende baltoetsen aan de Sportpleinstraat. Doorgaans hoopt elke ploeg op een ‘mooi’ seizoen en dat kan het voor VW zeker ook worden, maar in de eerste plaats kunnen we toch uitkijken naar een ‘normaal’ seizoen: zonder al te strenge maatregelen en zonder de onzekerheid of de eerstvolgende wedstrijd wel kan plaatsvinden.


Intussen is er alweer heel wat gebeurd, hebben we ook afscheid moeten nemen van enkele onvergetelijke bezielers van de club als Willy en André, maar Vigor is toch nog altijd Vigor. Geen enkele trainer in de reeks durft uitspraken te doen over mogelijke titelfavorieten, niemand weet goed hoe de spelers en staf het lange coronaleed en bijbehorende gebrek aan matchritme hebben verteerd. Daar komen ook nog de financiële beperkingen bij: de clubs hebben amper nieuwe spelers aangeworven en bestaande contracten zijn vaak teruggeschroefd. Veel zal zoals steeds afhangen van factoren als blessures, tactiek, vormpeil, motivatie, enthousiasme... En van de supporters: het in deze tijden veelgehoorde lemma ‘voetbal is niets zonder zijn fans’ geldt zeker ook voor onze mooie vereniging. Daarom veel hulde aan de Vigoriginals die er ongetwijfeld weer zullen staan, aan de Vigoristen die een nieuw abonnement hebben gekocht en aan de medewerkers die zich weer keihard uit de naad zullen werken – het zijn jullie die de club zo bijzonder maken!


Aangezien de reeks amper veranderd is, kunnen we wellicht wel een aantal van dezelfde namen hoog aanschrijven: Lebbeke, Lochristi en moeilijk in te schatten ploegen als Overijse, Lede en Sint-Niklaas. De enige ‘nieuwe’ naam in de lijst is Erpe-Mere United, ontstaan na de fusie van RC Bambrugge met FC Mere – vooral op het eigen hobbelige terrein een te duchten tegenstander. Wie de best aardige bekermatch op Warnant heeft gezien, weet dat op dit niveau de grasmat en omringende accommodatie ook een element is waarmee rekening moet worden gehouden.


Over de eerstvolgende tegenstander Avanti Stekene kunnen we kort zijn na de pandoering van goed een jaar geleden. Dankzij het dynamische voetbal van trainer Rieno Van Oost, de stabiliteit in de bestuurskamer en het clevere transferbeleid mogen we de Stekenaars opnieuw (minstens) in de subtop verwachten. Met spits Christophe Van Gysel, goed voor drie van de vier doelpunten in Hamme, verliezen ze wel een belangrijke pion en ook van Stijn De Wilde is er geen spoor meer. Bekendste nieuwkomer is wellicht de ervaren verdediger Yannick Aerts, die we vooral kennen van bij de Klaasjes.


Meteen een stevige seizoensopener dus, temeer daar volgende week een verplaatsing volgt naar nog een andere aantrekkelijke outsider, KM Torhout. Over de voorbereiding kunnen Kim Verstraeten en zijn equipe behoorlijk tevreden zijn, met een aantal overtuigende en ook enkele mindere prestaties. Talent is er zeker, goesting om te knallen absoluut, hopelijk komt het er ook meteen uit vanaf komende zondag om 15 uur. Supporters op post, Forza!

(VWatcher)

Voorbeschouwing VW Hamme - SKN Sint-Niklaas

Kantelpunt

Hoe ver staat VW echt al? Moeilijk in te schatten voorlopig na een vlotte zege, klinkende nederlaag en ‘mossel noch vis’-draw in de eerste drie speeldagen. Een en ander zal duidelijk worden in de twee thuisduels die er nu aan komen.

Akkoord, de voorbije twee tegenstrevers waren niet de eenvoudigste: Stekene heeft sinds december van vorig jaar niet meer verloren in competitieverband en Lede kegelde vorige week nog de profs van Patro Eisden uit de beker. De vaststelling is wel dat blauw-zwart voorlopig slechts twee helften kon overtuigen: na de pauze in Merchtem en voor de rust in Lede. De staat van het veld wordt aangehaald als argument en er valt wel iets van te zeggen, maar dat zal VW dit seizoen wel vaker parten spelen – vraag het maar eens aan de ploegen die in pakweg Bambrugge verzeilen. Los daarvan lijdt het geen twijfel dat het voetballend nog allemaal niet echt lukt voorlopig. Het spelpeil moet dus beslist omhoog, dat lijkt ons momenteel de prioriteit want qua stand in de rangschikking valt het allemaal nog wel mee. Misschien kunnen jonge talenten als de broertjes Bogaert, belofte Van Laere en de eindelijk weer fitte Djeff Smet de komende weken voor een frisse, frivole touch zorgen in het wat stroeve, soms vrij doorzichtige spel? In het komende tweeluik tegen Sint-Niklaas en Rhodienne zal blijken hoe sterk onze dierbare vereniging echt is of nog kan worden.

Op papier twee haalbare kaarten, maar dat is in deze bijzonder gelijkwaardige reeks erg relatief natuurlijk. Bij Sint-Niklaas vertrokken alweer een heleboel spelers en bleef een groep vrij onbekende maar bijzonder gemotiveerde youngsters over. De eerste speeldag liep het nog volledig mis met een zware thuisnederlaag tegen Torhout, maar de week erna werd knap met 1-2 gewonnen bij Lede. Het duel van vorige week werd dan weer uitgesteld wegens verscheidene coronagevallen bij de Klaasjes, afwachten of de derby van zondag wel kan plaatsvinden want de cijfers in de ballonstad blijven zorgwekkend. Namen om in het oog te houden bij de bezoekers zijn de ervaren kapitein Laref, rots in de branding achterin Ndiaye en spits Laacheri, die nog een verleden heeft bij onze club. De derby leverde vorig seizoen, toen SKN ook al ‘haalbaar’ werd geacht, twee ontgoochelende draws op. Blauw-zwart is het zijn supporters, die alweer talrijk aanwezig waren in Lede, gewoonweg verplicht om iets te tonen en voluit voor de zege te gaan. Lukt dat en gaat volgende week zaterdag ook promovendus Rhodienne-De Hoek voor de bijl – de Brabantse nieuwkomer die momenteel leergeld betaalt maar echt wel kan voetballen – dan ziet het er plots weer heel wat rooskleuriger uit en is VW misschien eindelijk echt gelanceerd.

Voor extra motivatie kan misschien de uitspraak van Richard Mendoza, speler bij Jong Lede, zorgen. Hij had in de krant weinig lovende woorden over voor het Hamse spel, aan de jongens van Kim Verstraeten om zondag extra geprikkeld uit de kleedkamers te komen en het tegendeel te bewijzen. Forza!

(VWatcher)

Voorbeschouwing RC Gent - VW Hamme

Mooie aanloop naar een veelbelovend seizoen

Opdracht volbracht: voor de nochtans degelijk en fair spelende Waalse bezoekers zat er geen mirakel uit Banneux in want onze jongens haalden knap uit met een droge 3-0. Nu volgt voor de derde bekerronde een trip naar RC Gent, waar traditiegetrouw altijd wel wat te beleven valt.

Wie vorige zaterdag de wedstrijd tegen Sprimont bijwoonde, zag een dartel en enthousiast Hamme dat enkel door jeugdige nonchalance niet voor de rust al de wedstrijd had beslist. Het contrast met het wat krampachtige keldervoetbal van de voorbije seizoenen was groot en vraagt om bevestiging in de komende weken. Tegen RC Gent is dat niet vanzelfsprekend: de Ratjes eindigden vorig seizoen op een knappe 5e plaats in 2e afdeling. Blauw-zwart verloor toen tweemaal op pijnlijke wijze van de ‘Gentse Great Old’, hoewel het grote delen van beide wedstrijden domineerde – illustratief voor de hele campagne eigenlijk. Sterkhouder Elewaut en rots in de branding Vercruysse zullen er komende zaterdag wellicht ook weer bij zijn. Het team van Jannes Tant lijkt nu zelfs nog versterkt, met nieuwkomers als doelman Londot (Sint-Niklaas), verdedigers Joos (Knokke) en Chergui (Geel), en middenvelder Pieters (SK Ronse). En natuurlijk met aanvaller Joran Triest, die bij VW – net als zijn ploegmaats – een ongelukkig seizoen speelde maar bij zijn nieuwe club intussen al aan een vijftal treffers zit. Met het nodige vertrouwen en de juiste aanvoer kan hij dit seizoen helemaal tot ontbolstering komen en het is hem ook van harte gegund – behalve komende zaterdag natuurlijk.

In de voorbereiding won RC Gent met 2-1 van reeksgenoot Lochristi (met o.m. doelpunten van Triest en Speltdooren) en werd met overdreven 2-5 cijfers verloren van het altijd hyperambitieuze Knokke. Een ‘Hams’ getint oefenduel trouwens, want Triest scoorde toen tweemaal en voor de kustjongens stonden oude bekenden Nico Binst (2x) en testspeler Mariën aan het kanon. Vorige zaterdag werd voor de beker met 3-1 gewonnen van een viriel Saint-Josse uit 1e provinciale, met opnieuw 2 treffers van Triest.

De jongens van Kim Verstraeten kunnen zonder stress naar Oostakker afreizen, want ze hebben eigenlijk niets te verliezen tegen een ploeg die, net als VW, altijd de voetballende oplossing zoekt. De winnaar van het duel neemt het in de volgende ronde mogelijk op tegen SK Ronse, maar de match moet toch vooral gezien worden als de ideale voorbereiding op het competitiebegin. Trouwens, ook de tegenstander van de eerste competitiewedstrijd KHO Merchtem Wolvertem zit nog in de running voor de beker en speelt bij City Pirates. Plaatst VW Hamme en/of KHO zich voor de volgende ronde, dan wordt het competitieduel van komende week automatisch uitgesteld. Als we goed hebben geteld, hebben overigens maar 4 reeksgenoten van VW de eerste twee bekerrondes overleefd!

Tot slot nog een woordje over de afgewerkte oefenduels: driemaal werd met het kleinste verschil verloren tegen een provinciegenoot die een reeks hoger speelt (Lokeren, Merelbeke en Zelzate). Elke trainer zal zeggen dat zo’n verlies leerrijker is dan een monsterscore tegen een provincialer. De recente nederlaag tegen VV Zelzate stelde het eindelijk weer aanwezige publiek wat teleur, want blauw-zwart kreeg nooit vat op de tegenstander in een kansarm treffen. Anderzijds verwachten we dat team wel in de bovenste regionen van zijn reeks, in de vorige bekerronde ging het ook met maar liefst 0-5 winnen bij reeksgenoot Rhodienne-De Hoek!

Een bezoek aan het knusse PGB-stadion is altijd een mooie krachtmeting. Voor blauw-zwart – met niet minder dan 6 Hammenaren in de kern! – is het een nieuwe gelegenheid om zich te tonen in wat de laatste rechte lijn naar een veelbelovend seizoen is. Forza Vigor!

(VWatcher)

Voorbeschouwing VW Hamme - Schelle Sport

En dan nu vlammen!

Na twee oefenduels waarin VW fel van zich afbeet tegen hoger gerangschikte tegenstrevers, is het nu tijd voor het echte werk: te beginnen zaterdag in de eerste ronde van de Croky Cup tegen Schelle Sport.

Met iets anders dan een klinkende zege mogen de jongens van Kim Verstraeten niet tevreden zijn. In de verloren partijen tegen Lokeren-Temse en Merelbeke werd krap het onderspit gedolven, maar anderzijds: goed spelen en onverdiend verliezen, dat hebben we vorig seizoen al iets te vaak gehoord. Over de tegenstander Schelle Sport konden we niet veel informatie rapen – het wordt een uitdaging om komend seizoen bruikbare gegevens te vinden over een resem onbekende rivalen – maar de Antwerpse club komt al heel zijn bestaan uit in de provinciale reeksen. De geel-blauwen eindigden vorig seizoen in de middenmoot van derde provinciale B en komen ook nu in dezelfde reeks uit.

De beker zit vol verrassingen, maar een vlotte zege mag de Hamse supporter toch wel verwachten van zijn team. In dat geval volgt komende week een thuisduel – mét een beperkt publiek – tegen de winnaar van het Waalse onderonsje tussen Vaux-Noville en Sprimont B. De beloning bij nieuwe winst zou een altijd leuke verplaatsing naar het RC Gent van Joran Triest kunnen zijn in het weekend van 12-13 september, maar zo ver zijn we nog lang niet.

Naast het bekergeweld is het intussen ook stilaan uitkijken naar de start van de nieuwe competitie, die na twee uitgestelde speeldagen meteen begint met speeldag 3. In afwachting van het openingsduel, op zondag 20 september bij KHO Wolvertem Merchtem, speelt blauw-zwart op woensdag 2 september nog een oefenwedstrijd met publiek tegen de ambitieuze promovendus KVV Zelzate. Een mooi gebaar van de club om uiteindelijk in eigen huis te spelen, het zal voor veel supporters bijzonder veel deugd doen om na een half jaar eindelijk weer de bal te zien rollen aan de Sportpleinstraat! Wie het geluk had om de eerste twee duels van VW te kunnen bijwonen, heeft mogen zien dat blauw-zwart met veel nieuwe gezichten telkens een erg gedreven indruk maakte en collectief sterk presteerde. Kwaliteit en ervaring waren al aanwezig, met de recente aanwervingen van verdediger Taptchou (basisspeler in de eerste oefengalop van Lokeren-Temse) en de twee onbekende maar naar verluidt getalenteerde beloften Boulahmoum en Chariff werd ook gewerkt aan de verbreding van de kern.

Dat kan alleen maar het beste doen vermoeden voor wat de Vigorist de komende weken te wachten staat. Maar eerst alle remmen los tegen Schelle, Forza!

(VWatcher)

Voorbeschouwing KSCT Menen - VW Hamme

Tij kan alsnog keren

Vergelijkingen lopen wel altijd een beetje mank maar niets belet uit gelijkenissen lering te halen. Toegepast op voetbal, een sport die zich als geen andere tot gokken leent omdat, in tegenstelling tot andere disciplines waarin de beteren omzeggens altijd van de minderen winnen, gelukstreffers en owngoals voor de uitslag van een wedstrijd tussen evenwaardige tegenstanders vaak bepalend zijn. Lees er in dit verband de jongste nabeschouwingen van onze VWatcher nog maar eens op na.

Met het oog op de uitwedstrijd bij Toekomst Menen dus voor een keer een voorbeschouwing op grond van gelijkenissen en verschillen na 24 gespeelde wedstrijden. Menen telt twee gewonnen partijen en vijf punten meer. Wordt het treffen van zondag door de thuisploeg gewonnen, dan wordt de kloof op vijf wedstrijden van het einde van de competitie uitgediept tot acht eenheden en krijgt Menen zelf aansluiting bij het door velen nu misschien al iets voorbarig veilig geachte Temse. Halen daarentegen onze Vigor Wuitens hun slag thuis en wint Zwevezele de avond voordien van St. Niklaas, dan zal het van Westhoek dat Merelbeke partij gaat geven afhangen of het onderaan de rangschikking al meteen tot een hergroepering komt met vier.

Dat Menen en Hamme elkaar waard zijn blijkt niet alleen uit beider (negatief) doelpuntensaldo (-19 en -18) waarbij Hamme zowel het best scorende team is als de ploeg met de meest geïncasseerde doelpunten: 34 tegen 28 enerzijds, en 52 tegen 47 anderzijds. Uitslagen om even bij stil te staan zijn dat zowel Menen als Hamme met dezelfde afgetekende 3-0 score van Harelbeke hebben gewonnen en uit bij Dikkelvenne met even duidelijk verschil gingen winnen: Hamme met 1-3 en Menen met 0-2.

Al even opmerkelijk is dat Menen en Hamme thuis tot nog toe slechts tweemaal konden winnen: benevens zoals vermeld tegen Harelbeke; Menen tegen Petegem (3-2) en Hamme tegen Westhoek (4-1). Kwalijk voor onze Vigor Wuitens is dat sinds de hoopgevende zege tegen Harelbeke, de tweede thuisoverwinning en de vierde seizoenzege nu al twee maanden op zich laat wachten, terwijl Menen drie weken geleden moed kon putten uit de belangrijke tweede thuiszege tegen Petegem.

Wat menig VW-supporter zich van vorig seizoen herinnert, is dat ook toen zeer lang op een vierde overwinning moest gewacht worden, maar – belangrijk! – dat toen die uiteindelijk toch kon worden binnengehaald een belangrijke stap werd gezet richting behoud en op de slotdag de club een tweede opeenvolgende degradatie kon worden bespaard.

Kan met het huidig spelerspotentieel, dat voetbaltechnisch zeker niet voor dat van vorig seizoen moet onderdoen maar kennelijk nog maturiteit en een daaraan inherent zelfvertrouwen miste, het tij alsnog worden gekeerd? Onmogelijk is dat niet! Door te winnen bij Menen wordt de negatieve spiraal van teleurstellende resultaten in recente 6-puntenwedstrijden omgebogen en kan met herwonnen vertrouwen in de finale vijf laatste weken de strijd voor het behoud in 2e amateurs enthousiast worden aangevangen. Die strijd is de moeite waard want Oost-Vlaamse dalers uit 1e amateurs zullen er niet zijn, stijgers uit 3e amateurs met Zelzate op kop des te meer!

Inspirerende haiku:

Naar Toekomst Menen

Voor hoognodige punten

Hoop niet opgeven

En dan nog even dit: van een supporter van KSKV Zwevezele ontvingen we het volgende bericht: "Mirakel - Mirakel: Na de wedstrijd van KSKV - Hamme dacht onze Marcel een mirakel te hebben meegemaakt. Ondanks een tumultueus einde van de wedstrijd ging hij zoals gewoonlijk, als iedereen weg was, nog een inspectie doen van de kleedkamers en tot zijn grote verbazing lag de kleedkamer van Hamme er piekfijn bij. Eerst hadden zij die uitgeveegd en daarna ook nog eens met water gekuist, dat heeft Marcel in zijn lange loopbaan nog nooit meegemaakt. Ik dacht dat dit wel eens het vermelden waard was als je ziet hoe sommige ploegen een echte zwijnestal achterlaten. Een dikke pluim voor Hamme. 👏👏👏👍👍👍👍"
Bedankt Jackie! Hoe moeilijk het sportief ook loopt, er zijn essentiële clubwaarden die daar boven staan. Forza!

(WP)

Voorbeschouwing VW Hamme - KFC Merelbeke

De laatste troeven

Drie winstpartijen in 23 duels en toch nog uitzicht hebben op het behoud, voetbal blijft een vreemd beestje. Het moet dan wel nú gebeuren, te beginnen komende zondag tegen Merelbeke.

Vraag maar aan de supporters van Cercle Brugge welke capriolen de bal kan maken: ook ‘de Vereniging’ werd week na week geloofd om haar puike voetbal maar punten leverde dat nauwelijks op. Tot de motor in extremis echt in gang schoot en groen-zwart uit het diepe dal begon te kruipen ten koste van de mannen op de Freethiel. Daar stopt de vergelijking ook, want aan de Sportpleinstraat is er geen rijke geldschieter uit de Côte d'Azur te bespeuren.

De tegenstander van komende zondag, KFC Merelbeke, heeft het zoals enigszins verwacht behoorlijk lastig dit seizoen, maar houdt zich met beperkte middelen toch prima staande in een stevige reeks. De fusieclub uit het Gentse heeft er een aantal nipte en vaak ook onverdiende verliesbeurten opzitten tegen de toppers, maar kon bijvoorbeeld ook met 3-1 winnen tegen Mandel United en haalde recent nog punten tegen degelijke ploegen als RC Gent en Gullegem. De heenwedstrijd werd een knotsgek duel met een spectaculaire eindscore van 4-4. Hopelijk worden de supporters ook komende zondag met minstens evenveel doelpunten verwend, als het even kan met de meer dan broodnodige drie punten voor onze jongens. Verdediger Lodders is geelgeschorst, Robbie Ringoet speelt tegen de club waarvoor hij komend seizoen zal uitkomen. Forza!

Noot:

Inspirerende haiku van supporter (WP):

Own goals vermijden

Open kansen benutten

Waarborgen Voor Winst

(VWatcher)

Voorbeschouwing KSKV Zwevezele - VW Hamme

Voorwaarts richting Winst!

Na een alweer iets te woelige week trekken onze jongens komende zaterdag naar Zwevezele. Door het plaatselijke carnaval vangt de wedstrijd reeds om 17 uur aan, hopelijk valt er voor de trouwe VW-supporter ook iets te vieren op het veld.

5 verplaatsingen volgen er nog dit seizoen, waarvan 4 op West-Vlaamse bodem. De eerste brengt ons naar Voorwaarts Zwevezele, die we – met veel respect gezegd –  een soort van mini-Mandel kunnen noemen: net als de Izegemse fusieclub op een kwartiertje rijden koppelt de geel-zwarte vereniging gestalte aan werkkracht, pakken ervaring op hoog niveau en scherpte voorin – de Gentse spits De Rock zit intussen al aan 11 rozen. Vriend en vijand tipten de club uit de Wingense deelgemeente dan ook als mogelijke revelatie aan het begin van het seizoen, hetgeen lijkt uit te komen want de troepen van Bjorn Cool leunen erg dicht tegen de top 5 aan.

De heenwedstrijd werd een droge 0-3 nederlaag. Na een gelijkopgaand begin kwamen de bezoekers toen op voorsprong en tegen het doorwinterde blok kon blauw-zwart nauwelijks nog iets klaarspelen. Niet verwonderlijk trouwens, want na uitblinkers Knokke en Ronse heeft KSKV de minst gepasseerde verdediging van de reeks.

Er wacht onze jongens dus weer een lastige opdracht in De Zwaluw, het grootste sportcentrum van de provincie. De ambitie moet zijn om de punten te proberen rapen die vorige zondag in ruige omstandigheden verloren gingen, met nog duels als Sint-Niklaas – Westhoek op het programma van die dag is een wanprestatie alleszins uit den boze. Forza!

(VWatcher)

Voorbeschouwing VW Hamme - SKN Sint-Niklaas

Erop of eronder

Het eerste van een hele reeks duels tegen rechtstreekse concurrenten werd uitgesteld door die dekselse Ciara, waardoor de maand maart met afspraken tegen achtereenvolgens Westhoek, Merelbeke, Menen, Dikkelvenne en Temse nog meer de stempel van ‘doorslaggevend’ krijgt. In afwachting daarvan volgt een lastige verplaatsing naar Zwevezele en komende zondag de absolute kraker tegen SKN Sint-Niklaas.

De heenwedstrijd in Nieuwkerken was misschien wel een van de grootste ontgoochelingen van het lopende seizoen voor de Vigorist: blauw-zwart leek comfortabel te gaan winnen, maar gaf nog 2 doelpunten en evenveel punten weg na de rust door een te nonchalant optreden – precies het aantal punten dat SKN nu meer telt in het klassement. Sindsdien is ook aan dat mentale aspect hard gewerkt door de trainersstaf en tonen de spelers van de eerste tot de laatste minuut een lovenswaardige focus.

De jonge Klaasjes wachten intussen al sinds eind november op een volgende zege, maar worden zelden overklast. De nieuwe coach Sven Van Den Broeck hamert naar eigen zeggen op aspecten als “organisatie, mentaliteit en agressiviteit” en zo wordt het vele tegenstanders moeilijk gemaakt. Vorige zaterdag werd nog in extremis een verdiend punt uit de brand gesleept onder impuls van het duo Melens-De Bauw tegen een zwalpend Harelbeke, dat toen al tot 10 spelers herleid was. Opvallend is wel dat intussen al een 6-tal basisspelers elders getekend hebben voor komend seizoen, waaronder doelman Londot (naar RC Gent), kapitein Aerts (KSV Temse) en belofte Senne De Corte (Dikkelvenne).

Wat er ook van zij, als VW de ambitie heeft om erin te blijven – een ambitie die de voorbije weken uitdrukkelijk werd onderstreept door overtuigende prestaties – dan moet gewoon gewonnen worden tegen een rivaal als deze. De supporters zorgen ongetwijfeld voor steun en sfeer naast het veld, aan de spelers om het waar te maken op de grasmat. Allen op post voor dé derby van het weekend, Forza Vigor!

Noot:

Dat de Vigor-supporters van alle markten thuis zijn, bewijst de volgende haiku die we hebben doorgekregen van Willy Peersman en die de spelers hopelijk extra kan inspireren:

Forza Vigor hot

Met opgestroopte mouwen

Voor de volle pot

(VWatcher)

Voorbeschouwing VK Westhoek - VW Hamme

Wie zet de eindspurt het best in?

Drie wedstrijden speelde blauw-zwart al in het ronde jaar 2020, en dat waren telkens overtuigende prestaties met een variabele afloop. Nu komen er een hele reeks duels aan waarin al dat goeds bevestigd moet worden mét een royale puntenoogst.

De thuiswedstrijd tegen KVK Westhoek, begin oktober, was de eerste van het lopende seizoen waarin alle puzzelstukken goed vielen. De 4-1 was niet eens overdreven, maar de West-Vlaamse fusieploeg klom daarna uit het dal en is niet langer de hapklare brok die sommige supporters misschien ook komende zondag verwachten. Trainer Peter Devos werd vervangen door Bruno Debo en de voorbije weken pakte de club uit met drie smaakmakende transfers: de Londense spits Mitchell Reece zorgt voor snelheid en beweeglijkheid vooraan, en trof vorige zondag nog de paal. De in Kameroen geboren, linksvoetige Fransman Sorel Chemin brengt aanvallende impulsen op het middenveld. En bij het intussen verdwenen Duffel werd de ook al Franse middenvelder Nagim Amini gehaald, al is hij wel de drie komende speeldagen geschorst. Het geloof in een goede afloop is sindsdien helemaal terug bij het stamnummer 100: er werd knap met 1-0 gewonnen tegen Sparta Petegem (strafschopdoelpunt van ‘good old’ Jonas Vandemarliere) en vorige zondag werd Harelbeke op eigen veld met 0-2 verslagen (doelpunten van nieuwkomer Amini en Diakho). Wie het wedstrijdverslag leest, kan afleiden dat het geen hoogstaande vertoning was maar de Ieperlingen toonden zich wel bijzonder efficiënt. Net die efficiëntie voor de doelmond zal in de nerveuze zespuntenduels ongetwijfeld een van dé cruciale factoren worden, met 8 gemaakte doelpunten in de voorbije 3 afspraken lijkt de Hamse aanvalslijn echter perfect klaar om de uitdaging aan te gaan.

Een duel tussen twee herboren verenigingen dus, komende zondag zal aan de Picanollaan blijken wie de eindspurt van het seizoen het best inzet – voor zover het stormweer geen roet in het eten gooit. Onze blauw-zwarte jongens hebben ook tegen het sterke Oudenaarde bewezen dat ze bij maximale inzet niemand in de reeks hoeven te vrezen. Nu alles onderaan wel erg dicht bij elkaar staat, kan de waarde van elk geoogst punt nauwelijks overschat worden. Dat belangrijke spelers als Matthijs Vergeylen, Sofiane Achnak, Djeff Smet, Mauro Van Den Wildenberg en Sander Claeys intussen bijgetekend hebben, kan hun ploegmaats hopelijk inspireren om in het Crackstadion uit te pakken met een glansprestatie. Forza!

(VWatcher)