Voorbeschouwing VW Hamme - Schelle Sport

En dan nu vlammen!

Na twee oefenduels waarin VW fel van zich afbeet tegen hoger gerangschikte tegenstrevers, is het nu tijd voor het echte werk: te beginnen zaterdag in de eerste ronde van de Croky Cup tegen Schelle Sport.

Met iets anders dan een klinkende zege mogen de jongens van Kim Verstraeten niet tevreden zijn. In de verloren partijen tegen Lokeren-Temse en Merelbeke werd krap het onderspit gedolven, maar anderzijds: goed spelen en onverdiend verliezen, dat hebben we vorig seizoen al iets te vaak gehoord. Over de tegenstander Schelle Sport konden we niet veel informatie rapen – het wordt een uitdaging om komend seizoen bruikbare gegevens te vinden over een resem onbekende rivalen – maar de Antwerpse club komt al heel zijn bestaan uit in de provinciale reeksen. De geel-blauwen eindigden vorig seizoen in de middenmoot van derde provinciale B en komen ook nu in dezelfde reeks uit.

De beker zit vol verrassingen, maar een vlotte zege mag de Hamse supporter toch wel verwachten van zijn team. In dat geval volgt komende week een thuisduel – mét een beperkt publiek – tegen de winnaar van het Waalse onderonsje tussen Vaux-Noville en Sprimont B. De beloning bij nieuwe winst zou een altijd leuke verplaatsing naar het RC Gent van Joran Triest kunnen zijn in het weekend van 12-13 september, maar zo ver zijn we nog lang niet.

Naast het bekergeweld is het intussen ook stilaan uitkijken naar de start van de nieuwe competitie, die na twee uitgestelde speeldagen meteen begint met speeldag 3. In afwachting van het openingsduel, op zondag 20 september bij KHO Wolvertem Merchtem, speelt blauw-zwart op woensdag 2 september nog een oefenwedstrijd met publiek tegen de ambitieuze promovendus KVV Zelzate. Een mooi gebaar van de club om uiteindelijk in eigen huis te spelen, het zal voor veel supporters bijzonder veel deugd doen om na een half jaar eindelijk weer de bal te zien rollen aan de Sportpleinstraat! Wie het geluk had om de eerste twee duels van VW te kunnen bijwonen, heeft mogen zien dat blauw-zwart met veel nieuwe gezichten telkens een erg gedreven indruk maakte en collectief sterk presteerde. Kwaliteit en ervaring waren al aanwezig, met de recente aanwervingen van verdediger Taptchou (basisspeler in de eerste oefengalop van Lokeren-Temse) en de twee onbekende maar naar verluidt getalenteerde beloften Boulahmoum en Chariff werd ook gewerkt aan de verbreding van de kern.

Dat kan alleen maar het beste doen vermoeden voor wat de Vigorist de komende weken te wachten staat. Maar eerst alle remmen los tegen Schelle, Forza!

(VWatcher)