Voorbeschouwing RC Gent - VW Hamme

Mooie aanloop naar een veelbelovend seizoen

Opdracht volbracht: voor de nochtans degelijk en fair spelende Waalse bezoekers zat er geen mirakel uit Banneux in want onze jongens haalden knap uit met een droge 3-0. Nu volgt voor de derde bekerronde een trip naar RC Gent, waar traditiegetrouw altijd wel wat te beleven valt.

Wie vorige zaterdag de wedstrijd tegen Sprimont bijwoonde, zag een dartel en enthousiast Hamme dat enkel door jeugdige nonchalance niet voor de rust al de wedstrijd had beslist. Het contrast met het wat krampachtige keldervoetbal van de voorbije seizoenen was groot en vraagt om bevestiging in de komende weken. Tegen RC Gent is dat niet vanzelfsprekend: de Ratjes eindigden vorig seizoen op een knappe 5e plaats in 2e afdeling. Blauw-zwart verloor toen tweemaal op pijnlijke wijze van de ‘Gentse Great Old’, hoewel het grote delen van beide wedstrijden domineerde – illustratief voor de hele campagne eigenlijk. Sterkhouder Elewaut en rots in de branding Vercruysse zullen er komende zaterdag wellicht ook weer bij zijn. Het team van Jannes Tant lijkt nu zelfs nog versterkt, met nieuwkomers als doelman Londot (Sint-Niklaas), verdedigers Joos (Knokke) en Chergui (Geel), en middenvelder Pieters (SK Ronse). En natuurlijk met aanvaller Joran Triest, die bij VW – net als zijn ploegmaats – een ongelukkig seizoen speelde maar bij zijn nieuwe club intussen al aan een vijftal treffers zit. Met het nodige vertrouwen en de juiste aanvoer kan hij dit seizoen helemaal tot ontbolstering komen en het is hem ook van harte gegund – behalve komende zaterdag natuurlijk.

In de voorbereiding won RC Gent met 2-1 van reeksgenoot Lochristi (met o.m. doelpunten van Triest en Speltdooren) en werd met overdreven 2-5 cijfers verloren van het altijd hyperambitieuze Knokke. Een ‘Hams’ getint oefenduel trouwens, want Triest scoorde toen tweemaal en voor de kustjongens stonden oude bekenden Nico Binst (2x) en testspeler Mariën aan het kanon. Vorige zaterdag werd voor de beker met 3-1 gewonnen van een viriel Saint-Josse uit 1e provinciale, met opnieuw 2 treffers van Triest.

De jongens van Kim Verstraeten kunnen zonder stress naar Oostakker afreizen, want ze hebben eigenlijk niets te verliezen tegen een ploeg die, net als VW, altijd de voetballende oplossing zoekt. De winnaar van het duel neemt het in de volgende ronde mogelijk op tegen SK Ronse, maar de match moet toch vooral gezien worden als de ideale voorbereiding op het competitiebegin. Trouwens, ook de tegenstander van de eerste competitiewedstrijd KHO Merchtem Wolvertem zit nog in de running voor de beker en speelt bij City Pirates. Plaatst VW Hamme en/of KHO zich voor de volgende ronde, dan wordt het competitieduel van komende week automatisch uitgesteld. Als we goed hebben geteld, hebben overigens maar 4 reeksgenoten van VW de eerste twee bekerrondes overleefd!

Tot slot nog een woordje over de afgewerkte oefenduels: driemaal werd met het kleinste verschil verloren tegen een provinciegenoot die een reeks hoger speelt (Lokeren, Merelbeke en Zelzate). Elke trainer zal zeggen dat zo’n verlies leerrijker is dan een monsterscore tegen een provincialer. De recente nederlaag tegen VV Zelzate stelde het eindelijk weer aanwezige publiek wat teleur, want blauw-zwart kreeg nooit vat op de tegenstander in een kansarm treffen. Anderzijds verwachten we dat team wel in de bovenste regionen van zijn reeks, in de vorige bekerronde ging het ook met maar liefst 0-5 winnen bij reeksgenoot Rhodienne-De Hoek!

Een bezoek aan het knusse PGB-stadion is altijd een mooie krachtmeting. Voor blauw-zwart – met niet minder dan 6 Hammenaren in de kern! – is het een nieuwe gelegenheid om zich te tonen in wat de laatste rechte lijn naar een veelbelovend seizoen is. Forza Vigor!

(VWatcher)