Voorbeschouwing VW Hamme - SKN Sint-Niklaas

Kantelpunt

Hoe ver staat VW echt al? Moeilijk in te schatten voorlopig na een vlotte zege, klinkende nederlaag en ‘mossel noch vis’-draw in de eerste drie speeldagen. Een en ander zal duidelijk worden in de twee thuisduels die er nu aan komen.

Akkoord, de voorbije twee tegenstrevers waren niet de eenvoudigste: Stekene heeft sinds december van vorig jaar niet meer verloren in competitieverband en Lede kegelde vorige week nog de profs van Patro Eisden uit de beker. De vaststelling is wel dat blauw-zwart voorlopig slechts twee helften kon overtuigen: na de pauze in Merchtem en voor de rust in Lede. De staat van het veld wordt aangehaald als argument en er valt wel iets van te zeggen, maar dat zal VW dit seizoen wel vaker parten spelen – vraag het maar eens aan de ploegen die in pakweg Bambrugge verzeilen. Los daarvan lijdt het geen twijfel dat het voetballend nog allemaal niet echt lukt voorlopig. Het spelpeil moet dus beslist omhoog, dat lijkt ons momenteel de prioriteit want qua stand in de rangschikking valt het allemaal nog wel mee. Misschien kunnen jonge talenten als de broertjes Bogaert, belofte Van Laere en de eindelijk weer fitte Djeff Smet de komende weken voor een frisse, frivole touch zorgen in het wat stroeve, soms vrij doorzichtige spel? In het komende tweeluik tegen Sint-Niklaas en Rhodienne zal blijken hoe sterk onze dierbare vereniging echt is of nog kan worden.

Op papier twee haalbare kaarten, maar dat is in deze bijzonder gelijkwaardige reeks erg relatief natuurlijk. Bij Sint-Niklaas vertrokken alweer een heleboel spelers en bleef een groep vrij onbekende maar bijzonder gemotiveerde youngsters over. De eerste speeldag liep het nog volledig mis met een zware thuisnederlaag tegen Torhout, maar de week erna werd knap met 1-2 gewonnen bij Lede. Het duel van vorige week werd dan weer uitgesteld wegens verscheidene coronagevallen bij de Klaasjes, afwachten of de derby van zondag wel kan plaatsvinden want de cijfers in de ballonstad blijven zorgwekkend. Namen om in het oog te houden bij de bezoekers zijn de ervaren kapitein Laref, rots in de branding achterin Ndiaye en spits Laacheri, die nog een verleden heeft bij onze club. De derby leverde vorig seizoen, toen SKN ook al ‘haalbaar’ werd geacht, twee ontgoochelende draws op. Blauw-zwart is het zijn supporters, die alweer talrijk aanwezig waren in Lede, gewoonweg verplicht om iets te tonen en voluit voor de zege te gaan. Lukt dat en gaat volgende week zaterdag ook promovendus Rhodienne-De Hoek voor de bijl – de Brabantse nieuwkomer die momenteel leergeld betaalt maar echt wel kan voetballen – dan ziet het er plots weer heel wat rooskleuriger uit en is VW misschien eindelijk echt gelanceerd.

Voor extra motivatie kan misschien de uitspraak van Richard Mendoza, speler bij Jong Lede, zorgen. Hij had in de krant weinig lovende woorden over voor het Hamse spel, aan de jongens van Kim Verstraeten om zondag extra geprikkeld uit de kleedkamers te komen en het tegendeel te bewijzen. Forza!

(VWatcher)