Voorbeschouwing VW Hamme - Avanti Stekene

Een nieuw begin

Eindelijk. Het heeft langer geduurd dan we mogelijk achtten, maar de Vigorist kan weer genieten van flitsende baltoetsen aan de Sportpleinstraat. Doorgaans hoopt elke ploeg op een ‘mooi’ seizoen en dat kan het voor VW zeker ook worden, maar in de eerste plaats kunnen we toch uitkijken naar een ‘normaal’ seizoen: zonder al te strenge maatregelen en zonder de onzekerheid of de eerstvolgende wedstrijd wel kan plaatsvinden.


Intussen is er alweer heel wat gebeurd, hebben we ook afscheid moeten nemen van enkele onvergetelijke bezielers van de club als Willy en André, maar Vigor is toch nog altijd Vigor. Geen enkele trainer in de reeks durft uitspraken te doen over mogelijke titelfavorieten, niemand weet goed hoe de spelers en staf het lange coronaleed en bijbehorende gebrek aan matchritme hebben verteerd. Daar komen ook nog de financiële beperkingen bij: de clubs hebben amper nieuwe spelers aangeworven en bestaande contracten zijn vaak teruggeschroefd. Veel zal zoals steeds afhangen van factoren als blessures, tactiek, vormpeil, motivatie, enthousiasme... En van de supporters: het in deze tijden veelgehoorde lemma ‘voetbal is niets zonder zijn fans’ geldt zeker ook voor onze mooie vereniging. Daarom veel hulde aan de Vigoriginals die er ongetwijfeld weer zullen staan, aan de Vigoristen die een nieuw abonnement hebben gekocht en aan de medewerkers die zich weer keihard uit de naad zullen werken – het zijn jullie die de club zo bijzonder maken!


Aangezien de reeks amper veranderd is, kunnen we wellicht wel een aantal van dezelfde namen hoog aanschrijven: Lebbeke, Lochristi en moeilijk in te schatten ploegen als Overijse, Lede en Sint-Niklaas. De enige ‘nieuwe’ naam in de lijst is Erpe-Mere United, ontstaan na de fusie van RC Bambrugge met FC Mere – vooral op het eigen hobbelige terrein een te duchten tegenstander. Wie de best aardige bekermatch op Warnant heeft gezien, weet dat op dit niveau de grasmat en omringende accommodatie ook een element is waarmee rekening moet worden gehouden.


Over de eerstvolgende tegenstander Avanti Stekene kunnen we kort zijn na de pandoering van goed een jaar geleden. Dankzij het dynamische voetbal van trainer Rieno Van Oost, de stabiliteit in de bestuurskamer en het clevere transferbeleid mogen we de Stekenaars opnieuw (minstens) in de subtop verwachten. Met spits Christophe Van Gysel, goed voor drie van de vier doelpunten in Hamme, verliezen ze wel een belangrijke pion en ook van Stijn De Wilde is er geen spoor meer. Bekendste nieuwkomer is wellicht de ervaren verdediger Yannick Aerts, die we vooral kennen van bij de Klaasjes.


Meteen een stevige seizoensopener dus, temeer daar volgende week een verplaatsing volgt naar nog een andere aantrekkelijke outsider, KM Torhout. Over de voorbereiding kunnen Kim Verstraeten en zijn equipe behoorlijk tevreden zijn, met een aantal overtuigende en ook enkele mindere prestaties. Talent is er zeker, goesting om te knallen absoluut, hopelijk komt het er ook meteen uit vanaf komende zondag om 15 uur. Supporters op post, Forza!

(VWatcher)