Achteraf bekeken: Svelta Melsele - VW Hamme

 

Erop en erover

Het zag er even niet goed uit toen blauw-zwart al na 20 minuten op een dubbele achterstand kwam bij Melsele, maar toen ontbonden Bavo en zijn ploegmaats hun duivels en stond in geen tijd de spectaculaire 2-5 eindstand op het bord!

De thuisploeg startte erg gretig en defensieve onzekerheid kostte VW – niet voor het eerst dit seizoen – binnen de kortste tijd twee doelpunten. Dat was het sein voor een veerkrachtig Vigor om de handen uit de mouwen te steken en met twee doelpunten van Bavo stonden de bordjes nog voor de koffie in evenwicht. Na de pauze probeerde Svelta het nog wel, maar het stuitte op een sterke Hamse doelman en een furieus Vigor dat nog drie keer kon scoren via Jordy, Jim en de ingevallen Mbow. Er waren zelfs kansen op meer, maar dat had de moedige thuisploeg nu ook niet verdiend.

Met deze klinkende uitzege (de vierde al van het seizoen) mag de balans van de heenronde ronduit positief genoemd worden: Hamme staat nu op een knappe 6e plaats en heeft op twee ploegen na ook de meeste doelpunten gemaakt. Er werd vier maal verloren, enkel de top 2 in de reeks telt minder verliespartijen. En bovendien hebben ook al heel wat jongeren hun kans gekregen én gegrepen!

Dat laat het beste vermoeden voor de terugronde, die komende zondag al begint met een bezoek aan Avanti. Een ploeg waarmee we nog een eitje te pellen hebben na de onverdiende nederlaag op de openingsspeeldag. Nog één keer knallen voor de welverdiende kerstrust, Forza!

(VWatcher)

 

Achteraf bekeken: VW Hamme - VC Jong Lede

 

Schipperen

Na een even verrassende als vermijdbare nederlaag tegen hekkensluiter Jong Lede weet Vigor na 2 maanden weer wat verliezen is.

Dat de groen-witte bezoekers onder hun waarde gerangschikt staan was al enige tijd duidelijk. Ze verloren de voorbije weken erg nipt van toppers in de reeks als Lochristi en Overijse, al had dat blijkbaar vooral te maken met concentratieverlies in de slotfase en dubieuze scheidsrechtelijke beslissingen. Over de ref van voorbije zaterdag hadden ze alvast niet te klagen, want die had toch wel een aanzienlijke inbreng in het resultaat: een cadeaustrafschop na amper 2 minuten wegens een aangeschoten handsbal en kort voor de rust een bizarre fase waarbij een vrije trap voor VW plots een voordeel voor Lede en de 0-2 opleverde… VW probeerde wel, maar echt overtuigend verliep dat niet en verder dan de 1-2 op seconden van het eindsignaal kwam het niet meer.

Vroeg op achterstand komen en dan achter de feiten aanhollen: we kennen het nog van de eerdere verliesbeurten in eigen huis tegen Stekene en Oostkamp. VW schippert nu tussen de brede subtop en de grijze middenmoot, de komende weken zal blijken waar het zijn plaatsje waard is. Feit is dat het tegen de hoogvliegers in de reeks vaak beter lijkt te lukken dan tegen de op papier iets minder begenadigde ploegen. Voor zover dat verschil al bestaat in deze zeer gelijkopgaande reeks: enkele weken geleden was Anzegem nog dé revelatie en nu bewonen ze de kelder, KM Torhout maakte precies de omgekeerde beweging na een ronduit desastreuze start.

Komende zondag volgt alvast een herkansing, al is die niet bepaald eenvoudig met een bezoek aan de beruchte ‘akker van Bambrugge’: de sterke fusieclub Erpe-Mere heeft net een schitterende 12 op 12 opgetekend en wil die reeks natuurlijk graag voortzetten. Het is aan onze jongens om te tonen dat ze beter kunnen dan de toch wel teleurstellende 1 op 6 tegen de laatste en voorlaatste in het klassement. Op naar zondag, Forza!

(VWatcher)

 

Achteraf bekeken: VW Hamme - FC Lebbeke

 

Een ronduit positief rapport

Ook de laatste afspraak binnen het recente luik van wedstrijden tegen hoogvliegers in de reeks werd niet gemist door de jongens van Kim en Andy: tegen de tweede in de stand Lebbeke werd een meer dan verdiende 1-1 geboekt die eigenlijk zelfs een overwinning had kunnen zijn.

De eerste helft verliep vrij gesloten, met licht overwicht van de thuisploeg maar geen noemenswaardige kansen. Het eerste sleutelmoment kwam er kort voor het uur: penalty VW die hard op de deklat werd getrapt door Beau. Blauw-zwart bleef kansen creëren maar werd rond minuut 70 getrakteerd op een koude douche: een licht toegekende vrije trap bleef hangen en werd van kortbij over de lijn getrapt door de bezoekers – volgens vele aanwezigen gebeurde dat met de hand. Tegen zo’n taaie en potige tegenstrever zou VW in een recent verleden dan geen vuist meer gemaakt kunnen hebben, maar dat is dit seizoen anders: de zoektocht naar de verdiende gelijkmaker werd niet veel later beloond na een knappe actie van Djeff. Ook met een man minder na het tweede geel voor Taptchou kwam het vierde gelijkspel van het seizoen niet meer in gevaar.

De balans na 10 speeldagen oogt zonder meer rooskleurig: al zeven wedstrijden op rij werd niet meer verloren en VW kon ook al vijf keer na elkaar scoren. Tegen stevige ploegen als Lochristi en Lebbeke verdiende het wellicht wat meer, anderzijds kon het in Torhout of tegen Overijse ook minder goed zijn afgelopen. In de stand vertaalt zich dat in een welverdiend plekje bij de meest getalenteerde ploegen. Dat het daar drummen is mag duidelijk zijn: tussen plaatsen 2 tot 8 is er slechts twee puntjes verschil!

Daarom is het belangrijk dat VW in de komende weken op zijn elan doorgaat. Aan motivatie voor de komende derby zal het zeker niet ontbreken, want het duel tegen de Klaasjes wil gewoon elke Hammenaar winnen. Bij de buren draait het voorlopig niet vlot, het uitvallen van spelmaker Laref en de aanslepende blessure van targetspits Daniel De Oliveira zijn daar niet vreemd aan. In een derby kan echter alles, zo weet elke voetballiefhebber. Tegelijk weten we ook al wat dit Vigor allemaal kan en hopen we dat ook komende zondag te zien in Nieuwkerken. Forza!

(VWatcher)

 

Achteraf bekeken: Voorde-Appelterre - VW Hamme

 

Het Vigor zoals we het graag zien

Ook de tweede opeenvolgende verplaatsing naar een van de betere ploegen uit de reeks leverde puntenwinst op voor blauw-zwart. Meer nog, met een klinkende 1-3 zege werden er zelfs drie gouden punten meegenomen uit Appelterre!

De recent gefuseerde club uit de kanten van Ninove mag dan misschien niet heel bekend zijn, voetballen kunnen ze zeker wel. Ze maken er geen geheim van op een plek in de top 5 te mikken, wat op zich al lovenswaardig is – na de onzekere coronaperiode wagen zelfs de meest getalenteerde clubs zich er nauwelijks aan concrete ambities uit te spreken. Een te duchten tegenstander dus, maar de wedstrijd kon niet beter starten voor VW: verre uittrap Gille en gedragen door de wind botst de bal zomaar over de verbouwereerde thuisgoalie binnen: 0-1! Geweldig doelpunt van onze doelman, die zijn goede prestaties van de voorbije weken zo op unieke wijze in de verf zet – laten we niet vergeten dat hij bijvoorbeeld ook al tegen Overijse zeer sterk keepte!

Lang duurde de vreugde echter niet, want even later stonden de bordjes weer gelijk na een vermijdbare strafschop, 1-1 was ook de billijke ruststand.

Het siert het trainersduo dat ze in de tweede helft – met tegenwind en op een lastig terrein – kozen voor een tweede aanvallende kracht, met de inbreng van Djeff. Dat bleek een heel slimme zet, want een heerlijke tegenaanval met diezelfde Djeff en Beau in een hoofdrol werd fantastisch binnengetrapt door die laatste: 1-2! Hamme kon nu naar hartenlust counteren en de onvermijdelijke Jim legde nog de 1-3 eindstand vast.

Een collectief onberispelijke prestatie en nu al de zesde opeenvolgende wedstrijd zonder nederlaag. Enkel tegen de autoritaire periodekampioen Oostkamp (25 op 27!) en achtervolger Avanti werd al verloren, zonder meer een knappe reeks. Het is het Vigor dat we graag willen zien: veel strijdlust, nooit opgeven en altijd vooruit. Dat kan en zal af en toe wel eens mislopen, maar weerspiegelt tegelijk de Vigor-spirit die deze club zo bijzonder maakt. In de stand wordt dat beloond met een gedeelde vierde plek, op slechts twee punten van Lebbeke dat op de tweede plaats staat. Het belooft dan ook een zeer boeiende derby te worden volgende week. Van een topaffiche gesproken, Forza!

 

(VWatcher)

 

Achteraf bekeken: SK Lochristi - VW Hamme

 

Overtuigend

Al voor de tweede week op rij eindigde een duel met een smaakmaker uit de reeks op een draw. VW speelde een solide derby en kwam ook tweemaal op voorsprong, maar moest uiteindelijk vrede nemen met een 2-2.

Voor de Hamse supporters – in Lochristi alweer duidelijk in overtal – was het een fijn weerzien met ex-spelers Yannick Deppé en voormalige kapitein Olivier Speltdooren. Blauw-zwarte krijgers die van een steen een diamant kunnen maken, of om het in voetbaltermen uit te drukken: spelers die van een degelijk team een flitsend kampioenenteam kunnen maken. Hun bijdrage aan de recente geschiedenis van onze traditieclub, samen met boegbeelden zoals die andere Oli (die tegenwoordig schittert bij Ninove) of de onverzettelijke Jan Criel, zullen door geen enkele Vigorist vergeten worden!

De wedstrijd zelf dan: die ging aangenaam op en neer met een licht overwicht van een goed spelend Hamme. De 0-1 via Bavo was dan ook verdiend te noemen. Na de pauze kwam de thuisploeg wat verrassend op 1-1, maar Vigor bleef niet bij de pakken zitten en een mooie collectieve aanval werd door Beau afgerond: 1-2. Het werd uiteindelijk toch nog 2-2 via een best discutabele fase – strafschop na een duidelijk aangeschoten handsbal – maar blauw-zwart mag toch terugkijken op een heel knappe prestatie!

Dat maakt al vijf wedstrijden op rij zonder verliesbeurt en Vigor blijft dicht tegen de top-5 aanleunen. Achter het voorlopig ongenaakbare Oostkamp (22 op 24!) staat een ruim peloton op enkele punten van elkaar. Een fijne plek om te vertoeven, volgende zondag volgt alweer een nieuwe uitdaging: de verplaatsing naar de taaie promovendus Voorde-Appelterre, die vooral op eigen terrein een bijzonder lastige tegenstander kan zijn. Op naar een nieuwe knalprestatie, Forza!

 

(VWatcher)

 

Achteraf bekeken: VW Hamme - Tempo Overijse

 

En knokken kunnen ze ook

Blauw-zwart had het niet onder de markt met een vlot combinerend Overijse en mag best tevreden zijn met een 1-1 gelijkspel.

Na een minuut stilte voor de veel te vroeg overleden Niels De Wolf was er nog wel sprake van een evenwichtig begin, maar daarna hadden de bezoekers uit de Druivenstreek grote delen van de wedstrijd in handen. De scoreloze ruststand was dan ook eerder gevleid te noemen voor VW, met dank vooral aan een sterk keepende Gille. Rond het uur was er dan toch de 0-1 na een rake kopbal van de Italiaanse scherpschutter Cocchiere. Het siert Vigor dat het is blijven knokken en minuten later was er dan de 1-1 via de even daarvoor ingevallen Djeff, meteen ook de eindstand.

Zoals verwacht was deze tegenstander van een heel ander niveau dan wat we de vorige speeldagen gezien hebben, misschien is een puntje na hard knokken daarom wel minstens evenveel waard als een probleemloze driepunter tegen een laagvlieger. Tegelijk is het ook een goede prelude voor wat de komende weken volgt, met duels tegen de nummers 2, 4 en 5 in het klassement. Komende zondag is er al de korte verplaatsing naar Lochristi, nog zo’n ploeg die bij de best spelende formaties in de reeks geteld mag worden ondanks het recente verlies bij het verrassend sterke en stugge Voorde. Het wordt onder meer opletten voor de gevaarlijke spits Thomas Zwart (ex-Merelbeke) en ook een blij weerzien met voormalige VW-sterkhouders als Olivier Speltdooren en Yannick Deppé, maar vooral ook een kans om de voeling met de top niet te verliezen. Forza!

 

(VWatcher)

 

Achteraf bekeken: SV Anzegem - VW Hamme

 

Jawadde!

We kunnen niet anders dan licht euforisch zijn na de tweede klinkende zege op rij. Na Rode ging afgelopen zondag Anzegem voor de bijl met een stevige 2-5!

Op het keurige West-Vlaamse kunstgras kwam blauw-zwart even na het kwartier op voorsprong via Bavo. Bij de eerste echte kans van de thuisploeg werd het na 37 minuten plots 1-1, ook de ruststand. Na de koffie stond er echter geen maat meer op de jonge bende van Verstraeten: via Beau, tweemaal Jim en tot slot ook nog Djeff werd een zware maar meer dan verdiende 2-5 geboekt.

9 doelpunten in 2 spektakelwedstrijden, hoe lang is dat al niet geleden? VW sluipt zo richting top van het klassement en de top 3 is zelfs maar één driepunter verwijderd. Tijd om te zweven is er echter niet, want de komende weken wachten duels tegen ploegen van een heel ander kaliber: vóór het derbyluik tegen Lebbeke en Sint-Niklaas begin november zijn er nog drie duels tegen ploegen uit de bovenste regionen van de reeks. Te beginnen komende zondag tegen Overijse, dat zijn twee vorige uitwedstrijden won met 0-3 (Anzegem) en 0-5 (Voorde). Schrik hoeft blauw-zwart niet te hebben, met het geleverde spel van de voorbije twee weken kan blauw-zwart naar boven blijven kijken. Forza!

 

(VWatcher)

 

Achteraf bekeken: VW Hamme - Rhodienne

 

Zo kan het dus ook

Het was al veel te lang geleden, maar wie afgelopen zaterdag de gure weersomstandigheden trotseerde werd eindelijk nog eens vergast op een hoogstaande prestatie van blauw-zwart: een klinkende 4-0 tegen Rhodienne-De Hoek!

Wat Vigor de vorige wedstrijd – een wat fletse 0-0 bij Wolvertem – terecht verweten werd, was nu wel in overvloed aanwezig: inzet, gretigheid, snelheid van uitvoering, concentratie achterin... Het resultaat was een snelle 2-0 (doelpunten Beau Ponnet en Lokando) en nadien kwam VW niet meer in de problemen tegen de ploeg uit de Brusselse rand met stamnummer 6. Meteen na de koffie vond Bavo de netten en ook Jim kwam nog tot scoren. Het laatste belangrijke wapenfeit was een penalty die keurig werd gestopt door Gille en zo stond bij het eindsignaal de niet eens overdreven 4-0 op het bord.

In de vorige thuisduels werden fouten bij VW genadeloos afgestraft en was het hollen achter de feiten aan – nu waren de rollen omgekeerd. Geconcentreerd voetballen en de missers die er vroeg of laat zeker komen bij de tegenstander benutten: zo win je overtuigend een wedstrijd, wie die tegenstander ook is. Blauw-zwart maakt zo een mooie sprong omhoog in het klassement en die sprong kan nog mooier worden indien volgende week bevestigd wordt. Dat moet dan zondag gebeuren bij Anzegem, de promovendus die met 6 op 6 aan de competitie begon maar daarna drie verliesbeurten op rij leed. Maar zoals Lochristi afgelopen zondag nog mocht ondervinden: met een West-Vlaamse ploeg ben je nooit klaar, het wordt zeker weer knokken. Met de geleverde prestatie van afgelopen zaterdag kan er echter optimistisch vooruitgekeken worden, Forza!

 

(VWatcher)

 

Achteraf bekeken: VW Hamme - SV Oostkamp

 

Het moet gewoon beter

Niet onze geliefde Vigor Wuitens sluit het weekend af in de top van het klassement, wel de bezoekers uit het Brugse na een ijskoude 2-4. Waar is de tijd dat zelfs geduchte tegenstanders met een hemelse schrik naar de Sportpleinstraat kwamen afgezakt?

Het begon nochtans goed voor blauw-zwart: na mooi voorbereidend werk van Djeff Smet kon revelatie Mbow na amper 6 minuten al scoren. Helaas stonden de bordjes na een goed kwartier alweer in evenwicht en kort voor de rust werd het zelfs 1-2. In de tweede helft moest VW dus weer achter de feiten aan hollen, hetgeen er niet op verbeterde toen Oostkamp een nieuw foutje in de thuisdefensie afstrafte en de 1-3 maakte. Even was er hoop toen Bavo De Witte een eindelijk nog eens geslaagde aanval afrondde, maar minuten voor het laatste fluitsignaal werd het dus nog 2-4 – een identiek resultaat als waarmee de bezoekers goed twee weken geleden gingen winnen bij Tempo Overijse.

De conclusie is even kort als duidelijk: het moet op alle vlakken beter. De aanvoer naar de spitsen, duelkracht op het middenveld, concentratie en scherpte achterin... De komende twee duels tegen rivalen die achter VW staan in het klassement zullen alvast duidelijkheid scheppen. Er kan veel, maar er moeten stappen vooruit gezet worden. Forza!

 

(VWatcher)

 

  • 1
  • 2