Achteraf bekeken: VW Hamme - SKN Sint-Niklaas

Stilstaan in de storm

Werd het gelijkspel in de vorige thuiswedstrijd tegen Oudenaarde nog terecht op enthousiasme onthaald, dan was de sfeer na de scoreloze draw tegen SKN Sint-Niklaas heel wat minder opbeurend.

Akkoord, de stormwind was een stevige spelbreker, maar de vrij talrijk opgekomen supporters hadden toch gehoopt op meer dan slechts enkele kansen tegen een best haalbare tegenstander. De grootste kans voor rust werd door Sikumoya tegen de paal gekopt, na de pauze liet vooral De Witte – volgende week geelgeschorst – zich gelden met onder meer een loeier tegen de kruising. De bezoekers kregen zelfs nog de mogelijkheid om op een diefje de drie punten mee te graaien, maar dat onrecht bleef VW bespaard.

Net als in de heenwedstrijd blijft dus het gevoel dat twee broodnodige punten die binnen handbereik lagen zomaar verloren gingen. Puur mathematisch gezien komen ploegen als Menen, Merelbeke en Temse dan wel iets dichterbij in de stand, de conclusie is toch dat blauw-zwart de voorbije zondag even ter plaatse bleef trappelen terwijl de competitie als een wervelwind richting ontknoping raast. De jongens van Verstraeten zijn het zichzelf nu wel verplicht om in de twee lastige uitwedstrijden die eraan komen punten te rapen. Maar waarom zou dat niet kunnen? Forza!