Achteraf bekeken: RC Gent - VW Hamme

 

Met opgeheven hoofd richting Merchtem

Het Hamse bekerverhaal eindigt in Oostakker na een 3-1 nederlaag tegen RC Gent. De Wuitens speelden verdienstelijk, waren in de tweede helft zelfs lang de betere ploeg, maar tegen een team dat de top 5 ambieert een reeks hoger was de uitslag al bij al toch wel logisch te noemen.

Vooral dan gezien de eerste helft, want VW speelde iets te slordig en daarvan konden de Ratjes gebruik maken om scherp aan te vallen. Na bijna een half uur spelen werd het dan ook verdiend 1-0 via Leemans. Blauw-zwart liet zich niet onbetuigd en voor de rust waren er goede kansen voor Beau Ponnet en Jim Van Osselaer. Toch was het Gent dat het betere spel op de mat legde en met de 1-0 ruststand mocht Hamme dan ook niet klagen.

Na de coronaveilige koffie kregen we dan een heel ander spelbeeld: Hamme werd plots dominant en ging zelfverzekerd op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook kort voor het uur, toen kapitein Matthijs een schitterende voorzet van Beau Ponnet binnenkopte! Op dat moment kon de wedstrijd alle kanten op, helaas kopte uitgerekend Joran Triest een tiental minuten later de eerste Gentse kans na de rust binnen. Onze Wuitens bleven moedig op zoek gaan naar een doelpunt maar liepen kort voor het eind nog op een snelle counter en de 3-1 eindstand was een feit.

De thuisploeg plaatst zich zo voor de vierde bekerronde, waarin het naar Blankenberge mag dat verrassend SK Ronse uitschakelde. Voor VW zit de bekercampagne en meteen ook de voorbereiding erop. En die mogen best geslaagd genoemd worden! Aangezien in het bekerduel tussen Merksem en Merchtem de thuisploeg (City Pirates) aan het langste eind trok met 3-0, is het nu ook zeker dat voor blauw-zwart de competitie volgende week zondag aanvangt bij KHO Merchtem Wolvertem. Een mooi vooruitzicht, want niemand wil later dan de rest eraan beginnen.

Wat onze jongens de voorbije weken hebben getoond moet nu een vervolg krijgen in een veelbelovend seizoen. De kwaliteit is er, de groepsgeest is er en de goesting is er. Dus: Forza Vigor!

(VWatcher)