Achteraf bekeken: KM Torhout - VW Hamme

 

Verlossend

Na een geslaagd en puik georganiseerd benefietmaal zetten onze blauw-zwarte krijgers de kers op de taart met een knappe 1-2 overwinning bij KM Torhout. Zo is de zure nederlaag van goed een week geleden helemaal uitgewist.

Een vroeg doelpunt na een afgeweken schot van Beau Ponnet zette Vigor al goed op weg. De gemotiveerde thuisploeg, die zich niet wou neerleggen bij een 0 op 6, ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook even voor het uur. Onze jongens kregen het moeilijk maar kapitein Jim Van Osselaer lukte een kwartier voor tijd toch de winnende treffer. Op het juiste moment weten te prikken, dat is beslist ook een deugd in het hedendaagse voetbal!

Drie punten van goudwaarde voor Vigor, die na het laatste fluitsignaal ook uitbundig werden gevierd. Toonde Stekene zich op de vorige speeldag nog bijzonder efficiënt, dan was het zaterdag de beurt aan de jongens van Verstraeten. Een opsteker die de komende weken bevestiging moet krijgen, in de eerste plaats nu zondag tegen SV Oostkamp. Wie zich aan een nazomerse gezondheidswandeling verwacht zal bedrogen uitkomen: de West-Vlaamse promovendus haalde in de seizoensstart een zeer knappe en meer dan verdiende 4 op 6 tegen hoogvliegers Overijse en Lochristi, en heeft er ook al een geslaagde voorbereiding tegen stevige ploegen als Aalst, Oostende en Zwevezele op zitten. In een reeks waarin alles zeer dicht bij elkaar ligt – enkel titelkandidaat Lebbeke en het verrassende Anzegem hebben nog het maximum van de punten – is maximale focus vereist om elke week opnieuw resultaten neer te zetten. Dat het kan, is afgelopen zaterdag op overtuigende wijze duidelijk gemaakt. Forza!

(VWatcher)