Achteraf bekeken: VW Hamme - SV Oostkamp

 

Het moet gewoon beter

Niet onze geliefde Vigor Wuitens sluit het weekend af in de top van het klassement, wel de bezoekers uit het Brugse na een ijskoude 2-4. Waar is de tijd dat zelfs geduchte tegenstanders met een hemelse schrik naar de Sportpleinstraat kwamen afgezakt?

Het begon nochtans goed voor blauw-zwart: na mooi voorbereidend werk van Djeff Smet kon revelatie Mbow na amper 6 minuten al scoren. Helaas stonden de bordjes na een goed kwartier alweer in evenwicht en kort voor de rust werd het zelfs 1-2. In de tweede helft moest VW dus weer achter de feiten aan hollen, hetgeen er niet op verbeterde toen Oostkamp een nieuw foutje in de thuisdefensie afstrafte en de 1-3 maakte. Even was er hoop toen Bavo De Witte een eindelijk nog eens geslaagde aanval afrondde, maar minuten voor het laatste fluitsignaal werd het dus nog 2-4 – een identiek resultaat als waarmee de bezoekers goed twee weken geleden gingen winnen bij Tempo Overijse.

De conclusie is even kort als duidelijk: het moet op alle vlakken beter. De aanvoer naar de spitsen, duelkracht op het middenveld, concentratie en scherpte achterin... De komende twee duels tegen rivalen die achter VW staan in het klassement zullen alvast duidelijkheid scheppen. Er kan veel, maar er moeten stappen vooruit gezet worden. Forza!

 

(VWatcher)