Achteraf bekeken: VW Hamme - Rhodienne

Zo kan het dus ook

Het was al veel te lang geleden, maar wie afgelopen zaterdag de gure weersomstandigheden trotseerde werd eindelijk nog eens vergast op een hoogstaande prestatie van blauw-zwart: een klinkende 4-0 tegen Rhodienne-De Hoek!

Wat Vigor de vorige wedstrijd – een wat fletse 0-0 bij Wolvertem – terecht verweten werd, was nu wel in overvloed aanwezig: inzet, gretigheid, snelheid van uitvoering, concentratie achterin... Het resultaat was een snelle 2-0 (doelpunten Beau Ponnet en Lokando) en nadien kwam VW niet meer in de problemen tegen de ploeg uit de Brusselse rand met stamnummer 6. Meteen na de koffie vond Bavo de netten en ook Jim kwam nog tot scoren. Het laatste belangrijke wapenfeit was een penalty die keurig werd gestopt door Gille en zo stond bij het eindsignaal de niet eens overdreven 4-0 op het bord.

In de vorige thuisduels werden fouten bij VW genadeloos afgestraft en was het hollen achter de feiten aan – nu waren de rollen omgekeerd. Geconcentreerd voetballen en de missers die er vroeg of laat zeker komen bij de tegenstander benutten: zo win je overtuigend een wedstrijd, wie die tegenstander ook is. Blauw-zwart maakt zo een mooie sprong omhoog in het klassement en die sprong kan nog mooier worden indien volgende week bevestigd wordt. Dat moet dan zondag gebeuren bij Anzegem, de promovendus die met 6 op 6 aan de competitie begon maar daarna drie verliesbeurten op rij leed. Maar zoals Lochristi afgelopen zondag nog mocht ondervinden: met een West-Vlaamse ploeg ben je nooit klaar, het wordt zeker weer knokken. Met de geleverde prestatie van afgelopen zaterdag kan er echter optimistisch vooruitgekeken worden, Forza!