Achteraf bekeken: VW Hamme - Tempo Overijse

En knokken kunnen ze ook

Blauw-zwart had het niet onder de markt met een vlot combinerend Overijse en mag best tevreden zijn met een 1-1 gelijkspel.

Na een minuut stilte voor de veel te vroeg overleden Niels De Wolf was er nog wel sprake van een evenwichtig begin, maar daarna hadden de bezoekers uit de Druivenstreek grote delen van de wedstrijd in handen. De scoreloze ruststand was dan ook eerder gevleid te noemen voor VW, met dank vooral aan een sterk keepende Gille. Rond het uur was er dan toch de 0-1 na een rake kopbal van de Italiaanse scherpschutter Cocchiere. Het siert Vigor dat het is blijven knokken en minuten later was er dan de 1-1 via de even daarvoor ingevallen Djeff, meteen ook de eindstand.

Zoals verwacht was deze tegenstander van een heel ander niveau dan wat we de vorige speeldagen gezien hebben, misschien is een puntje na hard knokken daarom wel minstens evenveel waard als een probleemloze driepunter tegen een laagvlieger. Tegelijk is het ook een goede prelude voor wat de komende weken volgt, met duels tegen de nummers 2, 4 en 5 in het klassement. Komende zondag is er al de korte verplaatsing naar Lochristi, nog zo’n ploeg die bij de best spelende formaties in de reeks geteld mag worden ondanks het recente verlies bij het verrassend sterke en stugge Voorde. Het wordt onder meer opletten voor de gevaarlijke spits Thomas Zwart (ex-Merelbeke) en ook een blij weerzien met voormalige VW-sterkhouders als Olivier Speltdooren en Yannick Deppé, maar vooral ook een kans om de voeling met de top niet te verliezen. Forza!