Achteraf bekeken: SK Lochristi - VW Hamme

Overtuigend

Al voor de tweede week op rij eindigde een duel met een smaakmaker uit de reeks op een draw. VW speelde een solide derby en kwam ook tweemaal op voorsprong, maar moest uiteindelijk vrede nemen met een 2-2.

Voor de Hamse supporters – in Lochristi alweer duidelijk in overtal – was het een fijn weerzien met ex-spelers Yannick Deppé en voormalige kapitein Olivier Speltdooren. Blauw-zwarte krijgers die van een steen een diamant kunnen maken, of om het in voetbaltermen uit te drukken: spelers die van een degelijk team een flitsend kampioenenteam kunnen maken. Hun bijdrage aan de recente geschiedenis van onze traditieclub, samen met boegbeelden zoals die andere Oli (die tegenwoordig schittert bij Ninove) of de onverzettelijke Jan Criel, zullen door geen enkele Vigorist vergeten worden!

De wedstrijd zelf dan: die ging aangenaam op en neer met een licht overwicht van een goed spelend Hamme. De 0-1 via Bavo was dan ook verdiend te noemen. Na de pauze kwam de thuisploeg wat verrassend op 1-1, maar Vigor bleef niet bij de pakken zitten en een mooie collectieve aanval werd door Beau afgerond: 1-2. Het werd uiteindelijk toch nog 2-2 via een best discutabele fase – strafschop na een duidelijk aangeschoten handsbal – maar blauw-zwart mag toch terugkijken op een heel knappe prestatie!

Dat maakt al vijf wedstrijden op rij zonder verliesbeurt en Vigor blijft dicht tegen de top-5 aanleunen. Achter het voorlopig ongenaakbare Oostkamp (22 op 24!) staat een ruim peloton op enkele punten van elkaar. Een fijne plek om te vertoeven, volgende zondag volgt alweer een nieuwe uitdaging: de verplaatsing naar de taaie promovendus Voorde-Appelterre, die vooral op eigen terrein een bijzonder lastige tegenstander kan zijn. Op naar een nieuwe knalprestatie, Forza!