Achteraf bekeken: Voorde-Appelterre - VW Hamme

Het Vigor zoals we het graag zien

Ook de tweede opeenvolgende verplaatsing naar een van de betere ploegen uit de reeks leverde puntenwinst op voor blauw-zwart. Meer nog, met een klinkende 1-3 zege werden er zelfs drie gouden punten meegenomen uit Appelterre!

De recent gefuseerde club uit de kanten van Ninove mag dan misschien niet heel bekend zijn, voetballen kunnen ze zeker wel. Ze maken er geen geheim van op een plek in de top 5 te mikken, wat op zich al lovenswaardig is – na de onzekere coronaperiode wagen zelfs de meest getalenteerde clubs zich er nauwelijks aan concrete ambities uit te spreken. Een te duchten tegenstander dus, maar de wedstrijd kon niet beter starten voor VW: verre uittrap Gille en gedragen door de wind botst de bal zomaar over de verbouwereerde thuisgoalie binnen: 0-1! Geweldig doelpunt van onze doelman, die zijn goede prestaties van de voorbije weken zo op unieke wijze in de verf zet – laten we niet vergeten dat hij bijvoorbeeld ook al tegen Overijse zeer sterk keepte!

Lang duurde de vreugde echter niet, want even later stonden de bordjes weer gelijk na een vermijdbare strafschop, 1-1 was ook de billijke ruststand.

Het siert het trainersduo dat ze in de tweede helft – met tegenwind en op een lastig terrein – kozen voor een tweede aanvallende kracht, met de inbreng van Djeff. Dat bleek een heel slimme zet, want een heerlijke tegenaanval met diezelfde Djeff en Beau in een hoofdrol werd fantastisch binnengetrapt door die laatste: 1-2! Hamme kon nu naar hartenlust counteren en de onvermijdelijke Jim legde nog de 1-3 eindstand vast.

Een collectief onberispelijke prestatie en nu al de zesde opeenvolgende wedstrijd zonder nederlaag. Enkel tegen de autoritaire periodekampioen Oostkamp (25 op 27!) en achtervolger Avanti werd al verloren, zonder meer een knappe reeks. Het is het Vigor dat we graag willen zien: veel strijdlust, nooit opgeven en altijd vooruit. Dat kan en zal af en toe wel eens mislopen, maar weerspiegelt tegelijk de Vigor-spirit die deze club zo bijzonder maakt. In de stand wordt dat beloond met een gedeelde vierde plek, op slechts twee punten van Lebbeke dat op de tweede plaats staat. Het belooft dan ook een zeer boeiende derby te worden volgende week. Van een topaffiche gesproken, Forza!