Achteraf bekeken: VW Hamme - VC Jong Lede

Schipperen

Na een even verrassende als vermijdbare nederlaag tegen hekkensluiter Jong Lede weet Vigor na 2 maanden weer wat verliezen is.

Dat de groen-witte bezoekers onder hun waarde gerangschikt staan was al enige tijd duidelijk. Ze verloren de voorbije weken erg nipt van toppers in de reeks als Lochristi en Overijse, al had dat blijkbaar vooral te maken met concentratieverlies in de slotfase en dubieuze scheidsrechtelijke beslissingen. Over de ref van voorbije zaterdag hadden ze alvast niet te klagen, want die had toch wel een aanzienlijke inbreng in het resultaat: een cadeaustrafschop na amper 2 minuten wegens een aangeschoten handsbal en kort voor de rust een bizarre fase waarbij een vrije trap voor VW plots een voordeel voor Lede en de 0-2 opleverde… VW probeerde wel, maar echt overtuigend verliep dat niet en verder dan de 1-2 op seconden van het eindsignaal kwam het niet meer.

Vroeg op achterstand komen en dan achter de feiten aanhollen: we kennen het nog van de eerdere verliesbeurten in eigen huis tegen Stekene en Oostkamp. VW schippert nu tussen de brede subtop en de grijze middenmoot, de komende weken zal blijken waar het zijn plaatsje waard is. Feit is dat het tegen de hoogvliegers in de reeks vaak beter lijkt te lukken dan tegen de op papier iets minder begenadigde ploegen. Voor zover dat verschil al bestaat in deze zeer gelijkopgaande reeks: enkele weken geleden was Anzegem nog dé revelatie en nu bewonen ze de kelder, KM Torhout maakte precies de omgekeerde beweging na een ronduit desastreuze start.

Komende zondag volgt alvast een herkansing, al is die niet bepaald eenvoudig met een bezoek aan de beruchte ‘akker van Bambrugge’: de sterke fusieclub Erpe-Mere heeft net een schitterende 12 op 12 opgetekend en wil die reeks natuurlijk graag voortzetten. Het is aan onze jongens om te tonen dat ze beter kunnen dan de toch wel teleurstellende 1 op 6 tegen de laatste en voorlaatste in het klassement. Op naar zondag, Forza!