Achteraf bekeken: Tempo Overijse - VW Hamme

Met het Vigor-karakter als vanouds

De trouwe Hamse supporters die afgelopen zaterdag de verplaatsing maakten naar de Druivenstreek en zich ook weer lieten horen vanop de tribune werden beloond met een wel zeer knappe 2-3 zege bij hoogvlieger Tempo Overijse!

Het was op voorhand geweten dat het een lastige avond ging worden: bij Tempo lopen toppers als De Maeyer en Cocchiere rond, de rood-witten hadden ook al een vlotte 9 op 9 opgetekend in de voorbije speeldagen. Bovendien waren de weersomstandigheden alles behalve gunstig, met winterse vlagen en koude temperaturen. Vigor speelde in de eerste helft met volle tegenwind en kende een moeilijk halfuur. Na een goed kwartier kon de kapitein van de thuisploeg de 1-0 binnenkoppen op hoekschop, maar de dubbele voorsprong bleef uit en via een eigen doelpunt werd het dan 1-1. Hamme was toen al beter in de wedstrijd gekomen, helaas volgde er minuten later een ongelukkige strafschop na handspel en stond de ruststand van 2-1 op het bord.

De tweede helft kwam blauw-zwart gemotiveerd uit de kleedkamers, het speelde collectief zeer sterk en dankzij twee raskrijgers als Sander en Jim werd de achterstand omgebogen tot een driepunter. Het werd nog enkele malen warm aan de overkant, maar ook Gille was – net als in de heenwedstrijd – aan een sterke match bezig. Eindstand 2-3 en dus is de offday van een week eerder met glans rechtgezet!

Zo blijven de jongens van Kim en Andy in de top 5 staan, vooral de manier waarop was geweldig. Blijven vechten, weten te incasseren en karakter tonen op de momenten dat het ertoe doet, is dat niet waar onze club voor staat? Met dergelijke inzet en ploeggeest kan er nog veel dit seizoen, hopelijk wordt dat ook volgend weekend getoond want dan komt er nog een klepper langs: na de Oostkampse stoomtrein is de uitslagenreeks van provinciegenoot KM Torhout zeker de meest indrukwekkende van het seizoen. Een nieuwe topprestatie van Vigor zal nodig zijn om de begaafde West-Vlamingen van een zoveelste winst te houden en dan kan het een bijzonder mooie, open wedstrijd worden. Forza!