Achteraf bekeken: VW Hamme - Svelta Melsele

Een waardige afsluiter

Met een stevige 4-2 overwinning tegen de buren van Svelta Melsele heeft blauw-zwart op een stijlvolle manier een punt gezet achter dit degelijke seizoen.

De zonnige namiddag begon feestelijk met de inhuldiging van het bord waarmee de hoofdtribune de naam van Willy Van den Broeck krijgt, een mooi en terecht eerbetoon aan de goed een jaar geleden overleden voorzitter.

De wedstrijd zelf had voor beide ploegen nog behoorlijk wat sportief belang: VW maakte nog (een kleine) kans op deelname aan de eindronde, Svelta moest proberen de degradatie te ontlopen. Geen van beide slaagden in dit opzet: Melsele kwam net als in het heenduel op voorsprong maar met drie treffers van Djeff en een doelpunt van Bavo werd dit omgebogen tot een klinkende zege voor de thuisploeg. Jammer voor de dappere bezoekers, die sportief uiteraard erg ontgoocheld waren maar komend seizoen kunnen uitkijken naar een boeiende reeks in 1e provinciale met onder meer Sint-Niklaas, SK Beveren en misschien ook RS Haasdonk. Voor blauw-zwart duurde de teleurstelling van het missen van de nacompetitie heel kort: de kansen op die eindronde werden natuurlijk al een tijd geleden vergeven door zwakke prestaties tegen haalbare tegenstanders als Anzegem, Lede en Eppegem. Het was ook duidelijk dat deze jonge en nogal kleine kern de laatste weken op haar tandvlees zat, verdiende rust is nu dus meer dan welgekomen. De balans na dit seizoen is ronduit positief te noemen: blauw-zwart is een stevige subtopper die het de echte topploegen vaak lastig maakte (met onder meer knappe zeges op Torhout en Overijse) maar soms ook zwakker voor de dag kwam tegen de mindere tegenstanders. Zowel op sportief als op bestuurlijk vlak wordt er nu al hard gewerkt om het komende seizoen alweer enkele stappen vooruit te zetten. Bijna alle spelers blijven de vereniging trouw en er komen enkele gerichte transfers bij die een onmiddellijke meerwaarde zullen betekenen, zodat er nu al uitgekeken kan worden naar wat de komende campagne ons brengt!

Rest ons enkel nog de oververdiende kampioen Oostkamp te feliciteren – zij zullen ongetwijfeld ook een reeks hoger hun mannetje kunnen staan – en de deelnemers aan de eindronde Lebbeke, Overijse, Torhout en Erpe-Mere veel succes toe te wensen. En uiteraard ook bedankt aan alle spelers, trainers, medewerkers en supporters van de club, jullie waren fantastisch! Forza Vigor!!!