Nabeschouwing VW - KSV Rumbeke

Achteraf bekeken: “Er zijn zo van die dagen

De vorige thuismatchen van blauw-zwart waren vaak gesloten duels met slechts een handvol doelkansen. Niet zo gisteren tegen promovendus Rumbeke: onze vereniging kreeg al voor de rust meer dan voldoende gelegenheden om de wedstrijd te beslissen, maar toch kwam er na de koffie nog enige suspense bij kijken. Gelukkig met de best mogelijke afloop: de drie welverdiende punten!

Kort na de pauze gebeurde wat zo vaak gebeurt als je het zelf niet afmaakt: de wel zeer gevleide 0-1 kwam op het bord. Gelukkig bleven de jongens van Kim en Andy niet bij de pakken zitten en minuten later was er al de gelijkmaker via Bavo. Hamme bleef aanvallen en dat werd op het uur beloond met de 2-1 door Jim. Er volgden nog heel wat kansen, maar het doelkader (3x geraakt!) en een uitstekende bezoekende doelman Vonck (ex-Vigorist) voorkwamen een afstraffing voor de West-Vlamingen. Een fijne namiddag voor de trouwe Hamse supporters dus: hun ploeg speelde eindelijk nog eens overtuigend in eigen stadion, maakte een achterstand in kwestie van minuten ongedaan en boekt zo een tweede opeenvolgende overwinning die een zesde plek in de stand oplevert – op amper één zege van plek 3.

Voor de komende weken is de duidelijke opdracht om op dit elan door te gaan. Aanstaande zondag volgt de verplaatsing naar Eppegem, dat net als vorig seizoen met degradatiezorgen kampt. Daarna volgen nog twee duels tegen ploegen uit de rechterkolom, waarin VW de nodige marge kan opbouwen voordat in november het stevige drieluik van Kalken, Voorde en Overijse op het programma staat. Met de geestdrift van de afgelopen tijd beloven het nog mooie weken en maanden te gaan worden, Forza Vigor!

VW-Rumbeke 16 oktober 2022

Vreugdetaferelen na de winst tegen Rumbeke

(VWatcher)