Nabeschouwing HO Wolvertem - VW

Achteraf bekeken: “The only way is up”

Altijd fijner om een wedstrijdverslag neer te pennen na een klinkende zege dan na een pijnlijke afstraffing, maar zich wegsteken heeft ook geen zin. Feit is dat blauw-zwart in Wolvertem een lesje heeft gekregen in nederigheid, het werd maar liefst 5-1. Het goede nieuws? Het kan dienen om iedereen wakker te schudden en er nog maar eens op te wijzen dat punten worden gewonnen op basis van inzet op het gras, niet talent op papier.

Akkoord dat de omstandigheden niet meezaten: een vroege (maar terechte) strafschop voor de gretige thuisploeg en even later een tweede geel voor sterkhouder Bavo. Akkoord ook dat Wolvertem-Merchtem onder zijn waarde staat gerangschikt en alles in zich heeft om dit seizoen een degelijke middenmotor te zijn. Van onze Hamse boys hadden we echter minstens een reactie verwacht na de vroege achterstand, maar die is er op geen enkel moment gekomen. De ploeg kon geen vuist maken en werd afgetroefd in alle facetten van het voetbal: overgave, enthousiasme, grinta... Net de waarden die in het dna van onze club zitten, inderdaad!

Nu de eerste periodetitel er bijna opzit – dat wordt een onderonsje tussen de twee beste ploegen uit de reeks Overijse en Voorde – kunnen al enkele vroege conclusies getrokken worden. Alles ligt heel dicht bij elkaar, wedstrijden worden niet beslist door een overwicht aan talent maar wel door de eerder genoemde factoren als gedrevenheid, concentratie en efficiëntie. Wie dacht dat de vele nieuwkomers uit de provinciale reeksen slechts meelopers gingen zijn weet intussen beter: het zijn stuk voor stuk solide teams die zich niet zomaar laten wegzetten. Daar komt nog bij dat de ploegen die er ook vorig jaar al bij waren dit seizoen duidelijk sterker voor de dag komen, dat geldt onder meer voor Anzegem, Jong Lede en ook Wolvertem.

Kortom, het is een kwalitatief evenwaardige reeks met scherpe duels die alleen gewonnen kunnen worden met 100% focus. Het hoeft geen betoog dat er in de groep uitvoerig gesproken zal worden over de misstap van afgelopen weekend. Zo’n misstap kan voorkomen, maar vraagt een stevige reactie bij de volgende afspraken. Dat de trouwe supporters dergelijke reactie verwachten en verdienen, is een understatement. Samen kunnen we dit rechtzetten, Forza!

Wolvertem-VW

Bavo wordt van het veld gestuurd (bron: FB HO Wolvertem-Merchtem)

(VWatcher)